• Αναζήτηση
  • Σαλάτα με γλιστρίδα και γαύρο μαρινάτο

    Εύκολη, γρήγορη και δροσερή, μπορεί να αποτελέσει και ελαφρύ γεύμα.

    Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 15΄

    Υλικά (για 4 μερίδες)
    200 γρ. γλιστρίδα
    1 ντομάτα
    1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο
    1 κ.σ. κάππαρη
    1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    60 ml ελαιόλαδο
    20 ml ξίδι
    10-12 φιλετάκια γαύρο μαρινάτο έτοιμο (στα σουπερμάρκετ)
    Χοντρό αλάτι θαλασσινό (ανθό αλατιού)
    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τη γλιστρίδα (κρατάμε τις κορυφές, τους τρυφερούς μίσχους και τα φύλλα). Αφαιρούμε τους σπόρους από την ντομάτα, την κόβουμε σε κυβάκια και την αφήνουμε να σουρώσει 5-10 λεπτά. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε μικρά καρέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη γλιστρίδα με την ντομάτα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κάππαρη, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ και διακοσμούμε με τον γαύρο.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk