Η κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα τα τελευταία χρόνια -και ιδίως το 2018- έδωσε ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου και κυρίως σε μονάδες υψηλών προδιαγραφών. Μέσα στα χρόνια της κρίσης, οι επενδύσεις στον κλάδο επικεντρώθηκαν στα 5άστερα ξενοδοχεία, κάτι που οδήγησε στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Ο ελληνικός όμιλος Grecotel του Ν. Δασκαλαντωνάκη αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων, με ένα συνεχώς διευρυνόμενο πρόγραμμα αναβάθμισης των ξενοδοχείων του και ενισχύοντας τις ποιοτικές και πολυτελείς υποδομές φιλοξενίας σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική και Πελοπόννησο. Την περίοδο 2004 – 2018 ο όμιλος έχει δαπανήσει συνολικά 475 εκατ. ευρώ για επενδύσεις που αφορούν νεότευκτες μονάδες, ανακαινίσεις, επεκτάσεις και αναβαθμίσεις υφιστάμενων ξενοδοχείων.

Δεν είναι τυχαία τα ρεκόρ που σημειώνει η Grecotel. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς, ποσοστό υπερδιπλάσιο της αμέσως επόμενης εταιρίας, ενώ έχει τιμηθεί με χιλιάδες διεθνή βραβεία από τουριστικούς οργανισμούς, Tour Operators και διεθνείς ενώσεις για την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Ακόμη και στη σκληρή «μάχη» της Αττικής -τόσο μέσα στα όρια της πόλης, όσο και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα- όπου 4αστερα, 5άστερα και boutique hotel εγχώριων και ξένων επιχειρήσεων «κονταροχτυπιούνται», η Grecotel επιβεβαιώνει την κυριαρχία της, με «ναυαρχίδα» το Cape Sounio Exclusive Resort.

Τι καθιστά μοναδικό το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort

Η μονάδα αυτή της Grecotel κατέχει προνομιακή θέση στον ξενοδοχειακό χάρτη, καθώς επιλέγεται τόσο από τους επισκέπτες της Αττικής από το εξωτερικό, όσο και από επιχειρηματικούς παράγοντες και στελέχη των οποίων οι υποχρεώσεις στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου είναι στην Αθήνα. Το Cape Sounio βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας, σε μια εξαιρετική τοποθεσία στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου του Σουνίου, με θέα στον συγκλονιστικό ναό του Ποσειδώνα και με μια από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες να απλώνεται μπροστά του.

Όπως όλα τα ξενοδοχεία και τα resort του Ομίλου, το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort αποτελεί γέννημα – θρέμμα του παντρέματος της  παράδοσης με τη σύγχρονη αισθητική και αποπνέει ανεπιτήδευτη πολυτέλεια. Στο επίκεντρο της λειτουργίας του βρίσκονται οι βασικές αρχές που έχει εμφυσήσει ο ρεθυμνιώτης Ν. Δασκαλαντωνάκης στον Όμιλο: η απόλυτη ποιότητα των υπηρεσιών,  ο υψηλού επιπέδου επαγγελματισμός και η αντιμετώπιση του πελάτη ως φιλοξενούμενου. Εκεί που άλλοι κάνουν επιλογές βάσει των πρόσφατων trends, ο Ομιλος Grecotel παραμένει αυθεντικός, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και αφοσίωσης με τους πελάτες.

Η ελληνική φιλοξενία, εδώ, λαμβάνει σάρκα και οστά και η οικογενειο-κεντρική αντίληψη της κρητικής παράδοσης έχει μεταφερθεί ατόφια στην λειτουργία των resort. Έτσι, η οικογένεια και οι ανάγκες της τίθενται στο επίκεντρο. Για τον λόγο αυτό και η εμπειρία των οικογενειακών διακοπών στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort είναι αξεπέραστη. Όχι μόνο εξαιτίας των σύγχρονων ανέσεων, ακόμη και για οικογένειες με βρέφη και μικρά παιδιά που προσφέρει το resort, ή της πολυτελούς διαβίωσης στους υψηλής αισθητικής  χώρους του, αλλά κυρίως λόγω της φροντίδας που επιδεικνύεται προς τον πελάτη σε κάθε πτυχή της διαμονής του σε αυτό.

Στα θέρετρα της Grecotel κάθε μέλος της οικογένειας που φιλοξενείται θεωρείται ισότιμο και οι ανάγκες του αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό. Η απόλυτη ικανοποίηση των παιδιών θα προέλθει από πληθώρα επιλεγμένων δημιουργικών δραστηριοτήτων (αθλητικών, περιβαλλοντικών και καλλιτεχνικών), που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κάθε ηλικία και υλοποιούνται υπό την επίβλεψη του έμπειρου προσωπικού, καθώς και από τις βουτιές στις πισίνες και τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, αλλά και από την επαφή με άλλα παιδιά και τις νέες φιλίες που θα δημιουργηθούν.

Την ίδια ώρα, το ζευγάρι μπορεί να βιώσει στιγμές αληθινής χαλάρωσης στην μαγευτική infinity πισίνα, ξεκουράζοντας, στο γαλάζιο του υγρού στοιχείου, βλέμμα και πνεύμα από το στρες της καθημερινότητας, ή να απολαύσει ένα ήρεμο τετ -α- τετ με ποτό ή ένα δείπνο μόνο για δύο.

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort είναι το γαστρονομικό κομμάτι, καθώς στον Όμιλο θεωρείται πρωταρχικής σημασίας. Όπως διδάσκει η κρητική παράδοση, αλλά και γενικότερα η ελληνική φιλοσοφία της φιλοξενίας, το φαγητό είναι απόλαυση, αλλά και απόδειξη φροντίδας προς τον καλεσμένο. Έτσι, τα πιάτα στο Cape Sounio δεν θα μπορούσε παρά να είναι μοναδικής γευστικής αξίας και ποιότητας. Το γεγονός ότι οι γαστριμαργικές δημιουργίες στο Cape Sounio φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Σάκη Τζανέτου αποτελεί επιπλέον εγγύηση ότι πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές για την τέρψη των αισθήσεων και του πιο απαιτητικού πελάτη του resort. Οι πρώτες ύλες σφραγίζουν την ποιότητα των γκουρμέ πιάτων δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας του σεφ Τζανέτου. Χρησιμοποιούνται ολόφρεσκα εκλεκτά προϊόντα από τη φάρμα της Grecotel, AgrecoFarms, καθώς και από άλλους έλληνες παραγωγούς, κάτι που υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο Όμιλος υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση του ξενοδοχείου με την τοπική αγροτική παραγωγή. Αλλωστε, η Grecotel  προσφέρει εδώ και δεκαετίες ελληνικό πρωινό, εμπνευσμένο από παραδοσιακές τοπικές συνταγές, καθώς και εναλλακτικά μενού με βιολογικά προϊόντα.

Από αυτό το πολυτελές resort δεν θα μπορούσε να λείπει ένας χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά στην ξεκούραση και την αναζωογόνηση του φιλοξενούμενου. Στο Elixir Spa Retreat προσφέρονται  ειδικά επιλεγμένες θεραπείες προσώπου και σώματος, θεραπείες Ayurveda από ινδούς θεραπευτές, προγράμματα yoga και θεραπευτικά μασάζ. Στόχος είναι η φροντίδα του σώματος, παράλληλα με την φροντίδα του πνεύματος. Η απόλυτη χαλάρωση επέρχεται με την απομάκρυνση πόνων και ενοχλήσεων που δημιουργούνται από την ένταση της δουλειάς και την καθιστική ζωή που κάνουν οι περισσότεροι στην καθημερινότητά τους. Η εμπειρία αναζωογόνησης συμπληρώνεται από μια βόλτα στους καταπράσινους κήπους, με θέα τον ναό του Ποσειδώνα και το απέραντο γαλάζιο…

Τα υψηλής αισθητικής καταλύματα του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort είναι η κορωνίδα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες του. Οι σουίτες, οι βίλες και τα bungalows του Cape Sounio αποπνέουν ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και άνεση. Η ποιότητα «υπογράφει» έπιπλα, υφάσματα, διακοσμητικά στοιχεία, ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες, ενώ οι λιτές γραμμές του design και οι ανοιχτοί χώροι, ώστε το βλέμμα να περιπλανιέται ελεύθερο στο γαλάζιο και το πράσινο της θέας, εξυπηρετούν την αποφόρτιση του πνεύματος.

Το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort κυριαρχεί στην Αθηναϊκή Ριβιέρα καθώς εξασφαλίζει αναμφίβολα value for money υπηρεσίες με επίκεντρο την οικογένεια που επιθυμεί μοναδικές εμπειρίες για τις διακοπές της και επιπλέον εφαρμόζει με απόλυτο επαγγελματισμό σε κάθε πτυχή της διαμονής στο θέρετρο τη φιλοσοφία της ελληνικής φιλοξενίας.