Ξένες ταινίες

«Η αγάπη είναι γένους θηλυκού» (White Oleander) ΟΡΕΝ, 17.15

Αν η Μισέλ Πφάιφερ απουσίαζε από τον ρόλο της ισοβίτισσας που ασκεί τεράστια επιρροή στην κόρη της ενώ εκείνη μεγαλώνει σε σπίτια ανάδοχων οικογενειών, δεν θα είχαμε κανένα κίνητρο για να παρακολουθήσουμε το «Η αγάπη είναι γένους θηλυκού», μια κινηματογραφική σαπουνόπερα, όπου το μακιγιάζ, οι κομμώσεις και τα φορέματα έχουν μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι το δράμα και η επεξεργασία του ψυχισμού εσωτερικώς τραυματισμένων ηρώων. (ΗΠΑ, 2002, 102′)

«Ο Αστερίξ στους Ολυµπιακούς Αγώνες» (Asterix at the Olympic Games) STAR, 21.00

Τυφλά ερωτευμένος με την πριγκίπισσα της Ελλάδας Ειρήνη, ο νεαρός Καψουρίξ δεν επιθυμεί τίποτε άλλο παρά να κερδίσει την καρδιά της. Oμως, προς το παρόν, ταλαιπωρεί τους συγχωριανούς του με τους αναστεναγμούς του και τη θλίψη του. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ, που δεν αντέχουν να τον βλέπουν στενοχωρημένο, αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να διεκδικήσει την Ειρήνη. Ετσι, όταν η κοπέλα ανακοινώνει πως θα παντρευτεί όποιον νικήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στρώνονται αμέσως στη δουλειά για να προπονήσουν τον Καψουρίξ, καθώς ο τελευταίος δεν φημίζεται για τις αθλητικές του επιδόσεις. Πρωταγωνιστούν οι Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Κλόβις Κορνιγιάκ, Αλέν Ντελόν, Βανέσα Χέσλερ, Ζαν-Πιερ Κασέλ, Ερικ Τομά. (Γαλλία, 2008, 110′)

«Δίδυμοι µπελάδες» (The parent trap)ALPHA, 22.50

Δύο δίδυμα κορίτσια χωρισμένων γονέων προσπαθούν να τους ενώσουν ξανά. Ευχάριστη οικογενειακή ταινία της Νάνσι Μάγερς με τους Λίντσεϊ Λόχαν, Ντένις Κουέιντ, Νατάσα Ρίτσαρντσον. Αποτελεί ριμέικ της ταινίας του Ντέιβ Σουίφτ με το κορίτσι-θαύμα Χέιλι Μιλς, που με τη σειρά της είχε βασιστεί στο μυθιστόρημα «Λότι και Λίζα» του Εριχ Κάστνερ. (ΗΠΑ, 1998, 118′)