Ελληνική σειρά

«Το σόι σου» ALPHA, 21.00

Μετά από 5 επιτυχημένες σεζόν το αγαπημένο «Σόι» της ελληνικής τηλεόρασης μας αποχαιρετά. Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Σάββας, η Λυδία και τα παιδιά ζουν πλέον στη Θεσσαλονίκη. Η κουζίνα της Χαρούλας είναι άδεια από φαγητά, αφού η Ολγα μαγειρεύει πια στο σπίτι της, η Μπέλα τρώει στου Τάκη και ο Διονύσης με την Αλίνα είναι μακριά για να πηγαίνουν εκεί να τρώνε. Οι Τριαντάφυλλοι πενθούν, με ρέκβιεμ και μαύρα μακαρόνια, χωρίς να βλέπουν συχνά τους «Ζουζουνέλ» που προσπαθούν να βάλουν σ’ ένα πρόγραμμα τον ύπνο του Σπυράκου. Χαμπέοι και Τριαντάφυλλοι, λοιπόν, μας αποχαιρετούν θλιμμένοι; Η απάντηση, στο τελευταίο ερώτημα που θα μας θέσουν τα σόγια, θα είναι πάλι γεμάτη γέλιο, φασαρία και συγκίνηση όπως τόσα χρόνια τώρα.

Ελληνική ταινία

«Το φράγµα» ΕΡΤ2, 23.50

Διαπιστώνοντας ότι οι ρωγμές που έχει υποστεί ένα φράγμα το απειλούν με κατάρρευση θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ο μηχανικός (Νίκος Κούρκουλος) που επιβλέπει ως πραγματογνώμονας το έργο συγκρούεται με την τοπική εξουσία. Νουάρ ατμόσφαιρα και κοινωνικοπολιτικό «μήνυμα» από τον Δημήτρη Μακρή που βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Σπύρου Πλασκοβίτη. (1982, 85′)

Ξένη ταινία

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (Race) STAR, 21.00

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο της ναζιστικής Γερμανίας, όλα και όλοι έπρεπε να συμφωνούν με το όραμα του Χίτλερ για την υπεροχή της αρίας φυλής. Αλλά ένα σηκωμένο έγχρωμο χέρι διέκοψε το μεγάλο όνειρο. Η πρώτη κινηματογραφική βιογραφία του θρυλικού Τζέσε Οουενς, η οποία υποστηρίχθηκε από τους απογόνους του αθλητή, το ίδρυμα Jesse Owens και την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα πνευματικά δικαιώματά του. (Καναδάς/Γαλλία/Γερμανία, 2016, 121′)