Η Βενεζουέλα το ξανάκανε! Με φουλ αμυντική τακτική, την τύχη στο πλευρό της και το VAR σε ρόλο… λίμπερο, οι Βενεζουελάνοι μετά το Περού, υποχρέωσαν και τη Βραζιλία σε ένα στείρο 0-0.

Οι Καριόκας μπήκαν δυνατά στο ματς με τον Ριτσάρλισον να βλέπει τον Φαρίνιες να αντιδρά εκπληκτικά σε βολίδα που έπιασε εκτός περιοχής στο 12’. Από εκεί και πέρα η Βενεζουέλα ισορρόπησε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στην επανάληψη ο δραστήριος Ζόρζε Ζεσούς προσπάθησε να δώσει λύσεις στη Βραζιλία και το 47’ το κατάφερε σκοράροντας. Ωστόσο ο διαιτητής μέσω VAR έπιασε τον Φιρμίνο εκτεθειμένο και το ακύρωσε. Ο παίκτης τα Σίτι έχασε άλλη μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 76’ όταν αστόχησε εξ επαφής και το γκολ έμοιαζε με άλυτο γρίφο για τους διοργανωτές.

Τελικά ο Κουτίνιο στο 86’ έμοιαζε να λυτρώνει τους διοργανωτές σκοράροντας, για να δει δευτερόλεπτα μετά τον διαιτητή να ακυρώνει και αυτό το γκολ υποδεικνύοντας και πάλι τον Φιρμίνο ως οφσάιντ σε μια απόφαση που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες.

Κάπως έτσι Βραζιλία και Περού θα διεκδικήσουν την πρωτιά στην 3η αγωνιστική των Ομίλων. Ωστόσο σε περίπτωση ήττας της Βραζιλίας και νίκης της Βενεζουέλας επί του Εκουαδός η πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου μπορεί ακόμα να βρεθεί και στην τρίτη θέση!