Την επιστροφή του στον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε ο Μενέλαος Κοκκινάκης. Ο διεθνής άσος σε δηλώσεις που έκανε ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ τόνισε ότι επιστρέφει στην Ελλάδα και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα των Πειραιωτών. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα παίζει ως λίμπερο και όχι ως ακραίος, όπως τον είχαμε συνηθίσει.

«Στον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο, θ’ αγωνιστώ ως λίμπερο την ερχόμενη σεζόν. Στην Εθνική ότι χρειαστεί θα το κάνω. Θα πιούμε ένα καφεδάκι με τον κόουτς, θα μιλήσουμε κι επαναλαμβάνω πως ότι χρειαστεί θα το κάνω…», τόνισε χαρακτηριστικά ο 26χρονος, ο οποίος πάντως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τους Ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να ξαναπώ ότι η Εθνική και παλαιότερα και πρόσφατα έφτασε κοντά σε επιτυχίες. Έχασε προκρίσεις για ένα ματς, ένα σετ, ένα πόντο. Δεν θέλαμε να ξαναγίνει. Πεισμώσαμε πολύ και αυτό ήταν το κύριο συστατικό της επιτυχίας μας. Το πείσμα έφερε αυτό που ήθελαν όλοι, τόσο η Ομοσπονδία, όσο οι προπονητές μας όσο κι εμείς» σημείωσε ο διεθνής ακραίος για την Εθνική ομάδα ανδρών.

Με νωπές ακόμη τις «δάφνες» της πρόκρισης ίσως ακόμη δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος αυτής της επιτυχίας. «Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά. Πήραμε δύο νίκες με 3-0 κόντρα στην Βοσνία κι αυτό στον κόσμο των Εθνικών Ομάδων δεν είναι εύκολο.

Είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν πρέπει να χάσεις σετ, αλλιώς χάνεσαι. Όλο αυτό μας δίδαξε πολλά. Πώς να είμαστε συγκεντρωμένοι, πώς να διατηρούμε την προσοχή μας σε κάθε σετ, σε κάθε πόντο».

Κι όντως δεν είναι κάτι εύκολο αυτό, έχοντας μάλιστα από πριν το βάρος του να αισθάνεται η ομάδα «καυτή» την ανάσα της Αυστρίας που λίγο πριν το αγώνα της Εθνικής είχε κι εκείνη επικρατήσει με 3-0 της Ουγγαρίας.

«Εγώ ένα πράγμα είπα και στα παιδιά πριν το ματς με την Βοσνία. Όταν έχεις την ευκαιρία πρέπει να την αρπάζεις αδιαφορώντας για τον αντίπαλο. Να κοιτάς μόνο τη δική σου ομάδα και τι πρέπει να κάνεις για να προκριθείς».

Μπροστά οι δύο τελικοί με την Ρουμανία για την άνοδο στο Golden και στην συνέχεια το Ευρωπαϊκό. «Στόχος είναι να είμαστε ομάδα, να το απολαμβάνουμε να δουλεύουμε και ν’ αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Στο Ευρωπαϊκό θα βρούμε κορυφαίες και πολύ καλές ομάδες μπροστά μας.

Η Πορτογαλία παίζει αγώνες στο World League, η Ρουμανία είναι δυνατή. Θα είναι δύσκολα για μας στην Γαλλία, αλλά θα είναι και μια πολύτιμη εμπειρία. Κάθε πόντος, κάθε σετ θα είναι μια εμπειρία στο να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες τέτοιου βεληνεκούς.  Μια πρόκριση από τον Όμιλο θα ήταν τεράστια επιτυχία., αλλά ας μην λέμε μεγάλες κουβέντες. Πάμε για το καλύτερο».

«Το πέρασμα μου από την Γαλλία με βοήθησε πολύ. Με έκανε να αισθανθώ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου, μου έδωσε αυτοπεποίθηση, μου έδωσε να καταλάβω ότι κάνω κάτι που αγαπώ και πως κάθε μέρα που περνάει να την βλέπω ξεχωριστά. Να δίνω το καλύτερο για την ομάδα μου, για τη νίκη, για μένα» σχολίασε χαρακτηριστικά.