Στον Παναθηναϊκό δεδομένα αρέσει ο Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ο Γάλλος στόπερ, ο οποίος έκλεισε τα 32 του χρόνια στις 9 Ιουνίου, έχει κερδίσει την εκτίμηση των «πρασίνων» με την παρουσία του στον Απόλλωνα Λεμεσού τη τελευταία τριετία.

Ο Ρομπέρζ έχει 104 αγώνες στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ με τον κυπριακό σύλλογο και είναι από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος. Εξαιτίας διαμάχης, ωστόσο, με τον προπονητή του, Σωφρονή Αυγουστή επιχειρεί ν’ αλλάξει περιβάλλον.

Στα κυπριακά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η διοίκηση προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα με τον Ρομπέρζ, ο οποίος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, όμως, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Ο έμπειρος στόπερ, σύμφωνα με όσα διαρρέουν στο νησί, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δώσει το παρών στην προετοιμασία που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή επικαλούμενος και οικογενειακούς λόγους (είναι έγκυος η σύζυγός του).

Τα κυπριακά ΜΜΕ, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι ο Ρομπέρζ δεν θα μείνει στον Απόλλωνα. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, στη δική τους ενημέρωση έρχεται δεύτερος… Στην ιστοσελίδα balla.com.cy, αναφέρεται ότι ο Ρομπέρζ έχει συμφωνήσει ανεπίσημα με το… κυπριακό τριφύλλι. Την Ομόνοια. Το σίγουρο είναι ότι το θέμα θα έχει αρκετά επεισόδια, διότι και ο Απόλλωνας δεν θα τον αφήσει έτσι απλά ελεύθερο. Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια κι αυτό μπορεί να πάρει χρόνο.

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ο παίκτης αρέσει πολύ και στον Νταμπίζα και στον Δώνη, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν μπορέσει να δώσει χρήματα. Αν μείνει ελεύθερος ο Ρομπέρζ, τότε θα φουλάρει για τη μεταγραφή.

Ενδεχομένως να το έχει προχωρήσει το θέμα, αλλά είναι άγνωστο αν το έχει κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό από την Ομόνοια. Οικονομικά δεν φαίνεται να έχει κάποιος από τους Παναθηναϊκό, Ομόνοια το προβάδισμα. Το κασέ του παίκτη δεν θα ξεπερνά τις 200.000-250.000 ευρώ. Οπότε το ζητούμενο, είναι τι επιδιώκει ο ποδοσφαιριστής…