Η Εθνική Αργεντινής θα δώσει κανονικά το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή πορεία προσπαθώντας να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στην διοργάνωση,

Ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Σέρχιο Ερνάντεζ, ο Νίκολα Λαπροβίτολα, μίλησε για την συμμετοχή του με την «αλμπισελέστε», για τους στόχους που έχει η ομάδα για Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και για τον Λουίς Σκόλα ο οποίος παρά τα 39 του θα αγωνιστεί και ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λαπροβίτολα:

Για τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα: «Να παίζω με την εθνική της πατρίδας μου είναι τιμητικό για μένα. Κάθε φορά που ξεκινάω προετοιμασία με την Αργεντινή έχω ένα ιδιαίτερο συναίσθημα. Αγαπώ τη χώρα μου

Για τον Λούις Σκόλα: «Είναι εκπληκτικός παίκτης ακόμη και στα 39 του, είναι ο ηγέτης μας. Αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς και σίγουρα θα μας βοηθήσει. Έχει παίξει με τους κορυφαίους του κόσμου, έχει κατακτήσει τα πάντα με την Αργεντινή, είναι ένας θρύλος του μπάσκετ.

Όπως είναι ο Τζινόμπιλι, ο Νοτσιόνι, ο Πριχιόνι, ο Ομπέρτο φυσικά. Αυτοί έβαλαν την Αργεντινή στον μπασκετικό χάρτη. Τώρα πορευόμαστε χωρίς αυτούς, αλλά έχουμε διατηρήσει τη νοοτροπία και τη μαχητικότητά τους».

Για τους στόχους στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θα αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο μας. Θα προσπαθήσουμε να επικρατήσουμε σε όλα τα παιχνίδια. Ακόμη και σε αυτά που δεν είμαστε φαβορί, δε θα παραδοθούμε».