Ξένες ταινίες

«Οι πειρατές της Καραϊβικής: Στο τέλος του κόσμου» (Pirates of the Caribbean: Αt world’s end)

ALPHA, 21.00

Μετά την «Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» και το «Σεντούκι του Νεκρού», οι «Πειρατές της Καραϊβικής» σαλπάρουν για την απόλυτη περιπέτεια. Ο γοητευτικός τυχοδιώκτης των θαλασσών Τζακ Σπάροου ξαναχτυπά πιο έτοιμος από ποτέ για νέα κατορθώματα αλλά και νέες γκάφες, στην πιο θεαματική σειρά ταινιών που έγινε ποτέ για τον θρυλικό κόσμο των κουρσάρων. Η τρίτη συνέχεια των «Πειρατών» ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, ενώ οι ακριβώς ίδιοι συντελεστές και ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ στο τιμόνι της παραγωγής εγγυώνται το πολύ υψηλό ποιοτικό αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Τζόναθαν Πράις. (ΗΠΑ, 2007, 153′)

«Spiderman 2» ANT1, 22.15

Στη δεύτερη κινηματογραφική περιπέτειά του, ο Πίτερ Πάρκερ (Τόμπι Μαγκουάιρ) θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στον υπερφυσικό και στον ανθρώπινο εαυτό του. Σκηνοθεσία: Σαμ Ράιμι. (ΗΠΑ, 2004, 122′)

«Βίαιη δικαιοσύνη» OPEN, 23.30

Η 17χρονη Λίντια (Εριν Μοριάρτι) έχει μπλεχτεί σε μια πλεκτάνη εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητεί παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα. Ο μοναδικός της σύμμαχος είναι ο πατέρας της (Μελ Γκίμπσον). Ο ίδιος έχει μπλεξίματα με τον νόμο, έχει υπάρξει κατάδικος, μα πάνω απ’ όλα είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την κόρη του. Εστω και για πρώτη φορά στη ζωή του σκοπεύει να κάνει το σωστό. Ο Μελ Γκίμπσον δίνει μια αξέχαστη ερμηνεία χωρίς να φοβάται την αυτοκριτική, γνωρίζοντας ότι έσφαλε και προετοιμασμένος για άλλη μία φορά να μας προσφέρει δυνατό θέαμα. (ΗΠΑ, 2016, 79′)