Εξαιρετικές αμφιβολίες διατηρούν στελέχη της ΕΛΑΣ, δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και νομικοί για την επιστολή – έγγραφο κρατούμενης στις φυλακές της Θήβας που παρουσιάσθηκε χθες Τρίτη στη δίκη για την απαγωγή κι εξαφάνιση τον Αύγουστο του 2012 του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου.

Η σορός του άτυχου 26χρονου δεν έχει εντοπιστεί παρά τις έρευνες των αστυνομικών αρχών.

Στο έγγραφο η πρώην κρατούμενη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις εν λόγω φυλακές η σύζυγος του 73χρονου «εγκεφάλου» της απαγωγής, της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και ότι η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας.

Το εν λόγω έγγραφο θεωρήθηκε ως «σημαντική αποκάλυψη», όμως υπάρχει αμφισβήτηση της ορθότητας του.

Κι αυτό για τους εξής λόγους:

Πρώτον: Την ημέρα εξαφάνισής του, στις 9 Αυγούστου 2012, ο 26χρονος βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας και είχε αναχωρήσει για Αθήνα με στόχο να συναντηθεί με τον 73χρονο, μετέπειτα απαγωγέα του, που ήταν οικογενειακός φίλος. Ετσι θεωρείται απίθανο οι απαγωγείς και δολοφόνοι του 26χρονου να επέστρεψαν στην ίδια περιοχή απλώς για να εξαφανίσουν την σωρό του, ενώ είχαν εκατοντάδες άλλες επιλογές σε περιοχές πιο κοντά στην Αττική.

Δεύτερον: Από μαρτυρίες, καταθέσεις και ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων διαπιστώνεται ότι τις μοιραίες ώρες δράστες και θύμα κινήθηκαν στην Αθήνα, στα διόδια της Ελευσίνας κλπ και κανένα στοιχείο δεν υπήρχε περί επανόδου τους στο Διακοφτό Αχαΐας.

Τρίτον: Οι αρχές εξέτασαν νεώτερες εκθέσεις ξένων πραγματογνωμόνων για εμπλοκή 3-4 ατόμων (ένας καταστηματάρχης στη πλατεία Βικτορίας, ο άλλος security κλπ) για πιθανή εμπλοκή τους στην αρπαγή του οπτομέτρη. Σε μια ηχογραφημένη συνομιλία τους ένας εξ αυτών μιλούσε για μια μετακίνηση του – τα κρίσιμα 24ωρα – σε μία περιοχή με «καμένες εκτάσεις», χωρίς να αποσαφηνίζεται οτιδήποτε σχετικό. Αυτή η αναφορά θεωρήθηκε ότι σχετίζεται με την δολοφονία και της προσπάθεια ταφής του Μ. Παπαγεωργίου. Ωστόσο στο Ανω Διακοφτό δεν είχε σημειωθεί εκείνη ή την προηγούμενη χρόνια κάποια πυρκαγιά.

Η τελευταία είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2007(δηλαδή πέντε χρόνια προ της εξαφάνισης του Παπαγεωργίου) που είχε πάρει πράγματι μεγάλες διαστάσεις και είχε κοστίσει την ζωή σε δύο ανθρώπους. Σημειώνεται ότι για τον ρόλο των συγκεκριμένων υπόπτων υπήρχαν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Βήματος» από τη περίοδο 2013-2014, χωρίς να συνεκτιμηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Τέταρτον: Η κρατούμενη που εμφανίζεται να στέλνει το συγκεκριμένο έγγραφο είχε προχωρήσει σε σχετικές δηλώσεις, σε τηλεοπτικές εκπομπές, χωρίς ωστόσο να επαληθευθεί η μαρτυρία της. Επιπλέον η σύζυγος του 73χρονου, που έχει πλέον αποφυλακισθεί, αρνείτο ότι είχε προχωρήσει σε τέτοιου είδους συνομιλία, ενώ υπήρχαν μαρτυρίες για «προσωπικές διαμάχες των γυναικών».