Ελληνική σειρά

«Η ζωή εν τάφω»

ΕΡΤ2, 20.30

Στο χαράκωμα επικρατεί μια έντονη κινητικότητα. Σιγά-σιγά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται όλοι, αξιωματικοί και οπλίτες, πως πρόκειται για την προετοιμασία της μεγαλύτερης μάχης που έχει εμπλακεί η Μεραρχία του Αιγαίου Πελάγους. Για πολλούς έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως πρόκειται για την τελευταία μάχη του Μεγάλου Πολέμου. Τα ίδια είπε στη Μυρσίνη και ο Φρούραρχος της Μυτιλήνης. Μετά τη μάχη αυτή θα απολυθούν και οι πρώτοι εθελοντές που κατατάχτηκαν στα νησιά. Η επιστροφή του Αντώνη πλησιάζει, κατά συνέπεια και ο γάμος τους. Η Μυρσίνη άρχισε ήδη να ψάχνει για νυφικό. Στο μεταξύ ο Κίμων, που τόσο επιθυμεί να λάβει μέρος σε αυτή τη μάχη, παραμένει στη Λέσβο. Στο χαράκωμα όλοι είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της μάχης και του πολέμου. Ο Αντώνης μάλιστα, λίγο πριν από την επίθεση, γράφει στην αγαπημένη του Μυρσίνη και τη βεβαιώνει πως το επόμενο γράμμα του θα είναι γραμμένο μέσα από τα εχθρικά χαρακώματα.

Ξένες ταινίες

«Χωρίς οίκτο» (Redemption)

STAR, 21.00

Αστεγος και φυγάς από στρατοδικείο, ο Τζόι Τζόουνς, ένας προβληματικός πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων, εισέρχεται στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου αρπάζοντας την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου που θα τον μεταμορφώσει σε έναν εκδικητικό άγγελο στη συνέχεια. Ο Τζόουνς κυκλοφορεί στον λονδρέζικο υπόκοσμο και κάποια στιγμή προσεταιρίζεται την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα. Πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Στέιθαμ, Αγκατα Μπουζέκ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Κρίστιαν Μπράσινγκτον. (ΗΠΑ, 2013, 105′)

«Εκτός χρόνου» (Out of time)

OPEN, 01.45

Πιασμένος στην παγίδα μιας δαιδαλώδους απάτης, ο αρχηγός της αστυνομίας μιας κωμόπολης της Φλόριδας (Ντενζέλ Ουάσιγκτον) θα πρέπει να νικήσει τον χρόνο για να ξελασπώσει. Καλογυρισμένη περιπέτεια του Καρλ Φράνκλιν, με δύο πανέμορφες ηθοποιούς στο πλευρό του Ουάσιγκτον: Εύα Μέντες και Σάνα Λάθαν. (ΗΠΑ, 2003, 99′)