ταινίες

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες»

Star, 21.00

Η κινηματογραφική μεταφορά της πολύ μεγάλης θεατρικής επιτυχίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Κοτοπούλη-Ρεξ από τον θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου και Απόστολου Αβδή. Με αυτή την ταινία, o διαπρεπής συνθέτης Μίμης Πλέσσας δημιουργεί την πρώτη του μουσική σύνθεση για ταινία της Finos Film. Ο Στέλιος Κοντογιώργης, ράφτης στην Αθήνα, δέχεται την επίσκεψη ενός θείου του, που τον πληροφορεί ότι δύο νέα θύματα αναζωπύρωσαν την παλιά βεντέτα μεταξύ της οικογένειάς τους και εκείνης των Μακρυκωσταίων και του ζητάει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας τον Θωμά Μακρυκώστα. Ο Θωμάς, που φτάνει την ίδια μέρα στην Αθήνα για δική του δουλειά, μαθαίνει τα καθέκαστα από έναν συγχωριανό τους, που του συνιστά να φυλάγεται από τον δήθεν αδίστακτο εχθρό του. Οι δύο φιλήσυχοι άνδρες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλον συναντιούνται τυχαία σε ένα ξενοδοχείο, πιάνουν το ίδιο δωμάτιο και προσπαθούν να αλληλοβοηθηθούν.

«Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν»

ΕΡΤ1, 22.00

Ο Τζέιμς Μποντ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη Γηραιά Αλβιώνα για να ερευνήσει τα αίτια του θανάτου τριών συναδέλφων του, οι οποίοι ασχολούνταν με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και δολοφονήθηκαν την ίδια μέρα. Φτάνει στη Νέα Υόρκη, πηγαίνει μέχρι τη Λουιζιάνα και από εκεί στο μικρό νησί Σεντ Μονίκ της Καραϊβικής, όπου ο δικτάτορας του νησιού Δρ Κανάνγκα, ο επονομαζόμενος Μίστερ Μπιγκ, έχει εγκαταστήσει το αρχηγείο μιας πανίσχυρης επιχείρησης διακίνησης ναρκωτικών. Με όπλο τη γοητεία του και την ευφυΐα του, ο Ρότζερ Μουρ, στον ρόλο του Πράκτορα 007, έρχεται αντιμέτωπος με τις δυνάμεις της μαύρης μαγείας και καλείται να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο Μίστερ Μπιγκ. Σκηνοθεσία: Γκάι Χάμιλτον.

«Maleficent»

Alpha, 22.50

Η Μαλέφισεντ είναι μια πανέμορφη αλλά και παντοδύναμη νεράιδα που προστατεύει την ειρήνη και τη γαλήνη στο βασίλειο του Μουρ από την πολεμική μανία των ανθρώπων. Οταν, όμως, κάποια στιγμή ο παιδικός της φίλος Στέφαν τής αφαιρέσει με δόλο τα φτερά και τη δύναμή της για να κερδίσει τον βασιλικό θρόνο, η Μαλέφισεντ χάνει την αθωότητά της και μετατρέπεται σε μια σκοτεινή και εκδικητική δύναμη. Πρώτο θύμα της, η νεογέννητη κόρη του νέου βασιλιά, που θα την καταραστεί με ένα άλυτο ξόρκι. Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Στρόμπεργκ.