Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θέλει από τα στελέχη του μετά τη νίκη της ΝΔ

«Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών θα το προσδιορίσω ο ίδιος, με τοποθέτησή μου εντός της εβδομάδας», είπε ο πρόεδρος του κόμματος

Μετριοπάθεια, χαμηλούς τόνους, όχι εκδικητική λογική, ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες. Αυτά ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη και τους τομεάρχες της ΝΔ για την προσεχή περίοδο μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επισήμανε στη σύσκεψη που είχε με τους τομεάρχες ότι τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με την στρατηγική, όπως τη χαρακτήρισε, επιλογή της ανανέωσης, αποδείχθηκαν όχι μόνο μια ορθή επιλογή αλλά και αποτελεσματική.

Ενδεικτική της στρατηγικής της μετριοπάθειας που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν στη ΝΔ, ήταν η κατεύθυνση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στα στελέχη του όταν ρωτώνται για το θέμα της αυτοδυναμίας. «Δεν θέλω να βάζετε ποσοτικούς στόχους. Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει. Οτι, ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις».

Και συμπλήρωσε ότι:  «το διακύβευμα των εθνικών εκλογών θα το προσδιορίσω ο ίδιος, με μια τοποθέτησή μου εντός της εβδομάδας».

«Εχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης . «Όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε 8 ευρωβουλευτές.

Η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κεντροδεξιό κόμμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΕΛΚ -και με τη δική μας συνδρομή- θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την διεκδίκηση της θέσης της προεδρίας της Κομισιόν για την οποία υποψήφιος είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ».

Στο εσωτερικό μέτωπο

Σε ότι αφορά το εσωτερικό τοπίο, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι κατόρθωσαν να περιθωριοποιήσουν την Ακροδεξιά και να διευρύνουν την απήχησή τους προς το Κέντρο. Πρόσθεσε ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι από την ανάλυση των exit polls, προκύπτει ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24, κάτι που, όπως τόνισε, αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει μέλλον και δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι του. Επισήμανε ακόμα ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυρές.

Η ΝΔ έχει ήδη εκλέξει από την πρώτη Κυριακή 5 περιφερειάρχες και στην Πειραιώς εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουμε τις 12 από τις 13 Περιφέρειες.  Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν απέναντι υποψηφίους άλλων κομμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε ότι αφορά τυχόν επιλογή του κ. Τσίπρα  να επαναλάβει την επιδοματική πολιτική και να επιδοθεί σε παροχολογία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε υποσχέσεις, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες για όσα έχουμε υποσχεθεί και μπορούμε να υλοποιήσουμε διότι γι αυτό ακριβώς μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες για το σχέδιο μας, μιας φωτεινής Ελλάδας».

«Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, τη μείωση φόρων, τη δημιουργία νέων και καλών δουλειών και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι αύριο Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στις Βρυξέλλες μαζί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη,  για να συμμετάσχουν στην άτυπη Σύνοδο του ΕΛΚ ενόψει της εκλογής οργάνων. «Η ΝΔ  είναι το μόνο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ που κατέγραψε άνοδο και ως εκ τούτου θα έχει σημαντική παρουσία και παρέμβαση», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk