Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Γεωργίου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το ελληνικό ποδόσφαιρο και προέβη σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ελαφράς ταξιαρχίας έριξε… βόμβα, καθώς ανέφερε πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει αγοράσει τη Ξάνθη αλλά και τον Παναιτωλικό. Οπως τόνισε μάλιστα την ακριτική ομάδα την έχει αγοράσει από την περασμένη σεζόν, ενώ τους Αγρινιώτες τους απέκτησε από τον Φώτη Κωστούλα πριν από περίπου 20 μέρες.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφαση του να αναλάβει πρόεδρος στον Απόλλωνα, για τον Μονεμβασιώτη και την αγάπη του για την ομάδα, αλλά και για τις μεταγραφές που θέλει να κάνει. Ακόμα αναφέρθηκε στην πώληση του Αλμπάνη στην ΑΕΚ, του Παπαδόπουλο, αλλά και τους παίκτες που έχουν μέλλον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γεωργίου:

Για το πώς συμφώνησε να αναλάβει πρόεδρος στον Απόλλωνα: «Λυπόμουν όλο αυτό το διάστημα για την κατάντια του Απόλλωνα. Ήταν τραγική η εικόνα του φέτος. Υπάρχει άλλη ομάδα να τερματίσει το πρωτάθλημα με μετά βίας διψήφιο αριθμό πόντων και γκολ. Πριν ένα δίμηνο είχα συναντηθεί με τον Μονεμβασιώτη και μου λέει ‘είσαι Απολλωνιστής, ξέρεις από μπάλα, αγαπάς την ομάδα και θέλω να έρθεις να με βοηθήσεις’.

Του λέω ‘λεφτά δεν έχω, βάζω το χέρι στην τσέπη και πιάνω τα παπούτσια’. Μου λέει ‘θέλω έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης για να ανεβάσουμε τον Απόλλωνα που έχει μικρύνει απελπιστικά’. Έτσι ανέλαβα. Το μεγάλο καλό του Μονεμβασιώτη είναι η συνέπεια. Δεν χρωστά ούτε σε γάτα στη Ριζούπολη. Όλοι είναι πληρωμένοι πρώτη του μηνός».

Για την αγάπη του Μονεμβασιώτη για τον Απόλλωνα: «Ξέρω ότι του προτάθηκε ή η αγορά ολόκληρης της ΠΑΕ ή να μπει συμπαίκτης σε Πανιώνιο ή Ατρόμητο, αλλά δεν ήθελε, γιατί είναι Απολλωνιστής τρομερός. Ο Μονεμβασιώτης θέλει αμέσως επιστροφή της ομάδας στη Super League. Ψάχνει να βρει 100 στρέμματα στην Αθήνα για να κάνει γήπεδα και βοηθητικά».

Για την κόντρα του Μονεμβασιώτη με μερίδα οπαδών: «Έχει κάνει λάθη ο Μονεμβασιώτης, τα οποία αναγνωρίζει. Αν στην πορεία δεν πάει κάτι καλά, θα έχω κι εγώ μερτικό στις κλωτσιές. Υπάρχει γκρίνια στην ομάδα και χρειάζονται αλλαγές. Όλη αυτή η κόντρα θα σταματήσει μόνο αν η ομάδα παίξει μπάλα».

Για τις μεταγραφές που θέλει να κάνει: «Ψάχνω παίκτες σε συνεργασία με τον Παπαδόπουλο και τον Μανίκα, που θα μπορούν να ανεβάσουν αμέσως την ομάδα. Θέλω να πάρω τον Γκάλο. Σε αυτή την ηλικία πιστεύω πως είναι δύσκολο να βρει ομάδα στο εξωτερικό. Νομίζω ότι ο Απόλλωνας τού ταιριάζει γάντι. Θέλω να πάρω τον Μαρκόφσκι. Για την κατηγορία μας είναι ταμάμ. Είναι κι αυτός μέσα στους στόχους».

Για τον Παπαδόπουλο: «Είχε πρόταση και από τον ΠΑΣ αλλά στον Απόλλωνα πήρε ένα συμβόλαιο που θα έκανε ευτυχισμένο κάθε Έλληνα προπονητή. Και στον Απόλλωνα παίρνεις σίγουρα τα λεφτά σου».

Για τον Αλμπάνη: «Έδινε 800 ο Ολυμπιακός και 400 η ΑΕΚ. Ο Αλμπάνης όμως είναι ΑΕΚτζής και ζήτησε να πάει στην ΑΕΚ. Κι ο Μονεμβασιώτης τον έδωσε στην ΑΕΚ».

Για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν υπάρχει Πανόπουλος στην Ξάνθη, την έχει αγοράσει ο Σαββίδης. Το άλλο δεν το ξέρεις, ότι αγόρασε και τον Παναιτωλικό. Εφτά εκατομμύρια. Την Ξάνθη την έχει αγοράσει από πέρυσι, ενώ τον Παναιτωλικό τον πήρε πριν από είκοσι ημέρες. Βαρέθηκε ο Κωστούλας, κουράστηκε»

Για τους παίκτες που έχουν… μέλλον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Αυτόν τον Ντε Γιονγκ που λένε όλοι… Αυτό το σαπάκι. Κόβει, τρέχει αλλά μην μου το λέτε και Κρόιφ. Δίνει την μπάλα μόνο στο πλάι όχι μπροστά. Είναι κόφτης, για αντικαταστάτη του Μπούσκετς τον πήρε. Και ο Ράκιτιτς και ο Μόντριτς είναι για… φεύγα. Έκλεισε ο κύκλος τους.

Αυτός της Μπενφίκα, ο Φέλιξ είναι παικταράς και έχει μέλλον. Αλλά εδώ στην Ελλάδα παίκτη γεννημένο το ‘99 τον θεωρούμε ταλέντο ακόμα. Ο Σάντσο ξέρει καντάρια μπάλια αλλά τον διακρίνει μια επιπολαιότητα. Και αυτός της Λεβερκούζεν, ο Χάφερτς είναι εκτελεστής. Θα σου βάλει την μπάλα όπως θέλει στα δίχτυα. Αυτόν πρέπει να φέρω στον Απόλλωνα (σσ. γέλια)».

Αναφέρθηκε και στον Φαν Ντάικ: «Υπερτιμημένος ο Φαν Ντάικ. Στο Ολλανδία-Γερμανία τον κάνανε… Είδα και τον άλλον τον Ντε Λιχτ, ψηλό παιδί, καλός με το κεφάλι αλλά μέχρι εκεί!»