Ελληνική ταινία

«Τζένη, Τζένη»

ΑΝΤ1, 20.45

Αισθηματική κωμωδία «πολιτικών προεκτάσεων», με τους Τζένη Καρέζη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Λάμπρο Κωνσταντάρα και Διονύση Παπαγιαννόπουλο και σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Επίκαιρη, ακόμα και σήμερα, θα μεταδοθεί και ανήμερα των εκλογών από το ίδιο κανάλι στις 15.30. (1966, 97′)

Ξένες ταινίες

«Ψωνίζω, άρα υπάρχω»
(Confessions of a shopacholic)

ALPHA, 20.45

H Ρεμπέκα Μπλούμγουντ είναι μια νεαρή δημοσιογράφος που αγοράζει ρούχα μανιωδώς. Ο εθισμός της όμως να ξοδεύει χρήματα που δεν έχει, θα την αφήσει σύντομα ταπί – μα καθόλου ψύχραιμη. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν θα προσπαθήσει να πετύχει το όνειρό της: να εργαστεί στο μεγάλο περιοδικό μόδας «Alette». Πρωταγωνιστούν: Αϊλα Φίσερ, Χιου Ντάνσι, Κρίστεν Ρίτερ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Κιούζακ. (ΗΠΑ, 2009, 96΄)

«Power Rangers»

STAR, 21.00

Πέντε καθημερινοί έφηβοι ανακαλύπτουν ένα διαστημόπλοιο, αποκτούν υπερδυνάμεις και μεταμορφώνονται σε υπερήρωες Power Rangers. Μαθαίνοντας ότι ένας παλιός εχθρός της προηγούμενης γενιάς επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση, η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις της και να τις χρησιμοποιήσει ώστε να σώσει τον κόσμο από τη θανάσιμη απειλή. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ταινία της ομώνυμης σειράς ταινιών με τους σούπερ ήρωες της Marvel. Παίζουν: Ντάκρι Μοντγκόμερι, Ναόμι Σκοτ, Ρ. Τζέι Σάιλερ, Μπέκι Τζι, Λούντι Λιν, Μπράιαν Κράνστον, Ελίζαμπεθ Μπανκς. (ΗΠΑ/Ιαπωνία/Μεξικό/Καναδάς, 2017, 109′)

«Αλέξανδρος» (Alexander)

OPEN, 22.00

Ο «Αλέξανδρος» είναι το φιλοσοφημένο και ιστορικώς ακριβές βιογραφικό πορτρέτο ενός ανήσυχου, μεγαλοφυούς κατακτητή, φτιαγμένο από έναν ανήσυχο, προκλητικό σκηνοθέτη. Ο φακός του Ολιβερ Στόουν βουτά στον πόλεμο διψασμένος για αίμα (κανείς δεν έχει γυρίσει παρόμοιες σκηνές μάχης) και την ίδια ώρα προσπαθεί να βάλει την ψυχή του Αλέξανδρου (Κόλιν Φάρελ) κάτω από το μικροσκόπιο. Ανάμεσα στα δύο, το πρώτο λειτουργεί αποτελεσματικότερα. Συμμετέχουν οι Αντζελίνα Τζολί, Βαλ Κίλμερ, Αντονι Χόπκινς. (ΗΠΑ/ Γερμανία, 2004, 161′)