Ελληνική σειρά

«Ελα στη θέση µου»

Alpha, 20.00

Η Ρενάτα ανακαλύπτει ότι ο Αχιλλέας έχει κλέψει την κάρτα SIM της και έχει πάει να βρει τον Ζντράβκο, την ώρα που ο Λεωνίδας έχει στήσει γλέντι για την επιστροφή της στην αυλή. Ο Βλάσης και ο Μίμης είναι στα μαχαίρια, ενώ η Μίκα αποφασίζει να βάλει τη Φαίη στη θέση της. Ο Αντρέας επιστρέφει στην έπαυλη και γίνεται πυρ και μανία όταν βρίσκει τα έγγραφα που τον έβαλε η Βάνα να υπογράψει.

Ξένες ταινίες

«Hancock»

ANT1, 21.45

Η απομυθοποίηση του κινηματογραφικού υπερήρωα με κεντρικό πρόσωπο έναν διαρκώς μεθυσμένο, θυμωμένο και βρώμικο τύπο ονόματι Χάνκοκ (Γουίλ Σμιθ), ο οποίος καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του όταν το «καθήκον» τον καλεί. Η ταινία που σκηνοθέτησε ο ηθοποιός Πίτερ Μπεργκ έχει πρωτοτυπία και πλάκα μέχρι τη στιγμή της έκπληξης λίγο μετά τη μέση. Συμπρωταγωνιστεί η Σαρλίζ Θερόν. (ΗΠΑ, 2013, 92′)

 

«Νευρικός εραστής» (Annie Hall)

ΕΡΤ2, 23.30

Νευρωτικός εβραίος κωμικός (Γούντι Αλεν) ερωτεύεται αφελή και το ίδιο νευρωτική «κουλτουριάρα» (Νταϊάν Κίτον) σε αυτή την αξέχαστη, πνευματώδη κωμωδία που απέσπασε το Οσκαρ ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου αλλά και γυναικείας ερμηνείας (Κίτον). (ΗΠΑ, 1977, 93′)

«Jarhead»  STAR, 01.00

Τέλη της δεκαετίας του ’80. Ο Αντονι Σουόφορντ, φοιτητής από το Σακραμέντο, μόλις κατατάχθηκε στο σώμα πεζοναυτών. Η βασική εκπαίδευση τελειώνει και τώρα είναι ελεύθερος σκοπευτής, πανέτοιμος για όλα. Με το ξέσπασμα του Πολέμου του Κόλπου, η διμοιρία του μετατίθεται στη Σαουδική Αραβία. Υστερα από 175 μέρες απραξίας, αφόρητης ζέστης και διαρκούς εκνευρισμού ξεκινά η περίφημη επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου». Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμι Φοξ, Τζέικ Γκίλενχαλ, Σκοτ Μακ Ντόναλντ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ. (ΗΠΑ, 2005, 117′)