Μπορεί κάποιοι να «αιφνιδιάστηκαν» από την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Και δείχνει ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι «τρύπια» ή κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια στις «δράσεις» του Ρουβίκωνα. Πριν από τρεις ημέρες ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυπτε (και προειδοποιούσε) στο vima.gr για επικείμενη επίθεση στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ είχε ως εξής:

Επιδρομή στο κτίριο της Βουλής φοβάται η ΕΛΑΣ , λόγω κυρίως της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα! Η Αστυνομία, έντρομη από το κύμα επιθέσεων αντιεξουσιαστών λόγω της μη χορήγησης της 7ης άδειας στον «Λουκά» της 17Ν αλλά και της αδυναμίας της να αποτρέψει τις καταδρομικές επιθέσεις, αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή. Με τον φόβο ότι μέχρι κι αυτός μπορεί πλέον να είναι ο στόχος των αντιεξουσιαστών που κλιμάκωναν τις τελευταίες ημέρες την δράση τους.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο της ΕΛΑΣ που στάλθηκε στις 13 Μαΐου 2019. Το έγγραφο αυτό καταδεικνύει το δέος και το σημαντικό πρόβλημα αντίδρασης της ΕΛΑΣ, απέναντι στις κινητοποιήσεις και τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών (ΣΣ έχουν καταγραφεί περίπου 20 τις τελευταίες ημέρες) ως συμπαράσταση στο πρώην μέλος της 17Ν.

Παράλληλα ίσως αναδεικνύει ορισμένους από τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση να εξετασθεί εκ νέου το αίτημα χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάσισε την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που είχε κρίνει ότι δεν έπρεπε να βγει από την φυλακή ο «αντάρτης πόλης».

Το εν λόγω έγγραφο της ΕΛΑΣ έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του». Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.