Η μέρα θα είναι μεγάλη όσον αφορά τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει τον… πόλεμο της αναφορικά με τα όσα έλαβαν χώρα πριν μερικές ημέρες στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και την επικύρωση του πίνακα της βαθμολογίας.

Ένα ακόμα επεισόδιο ανάμεσα στους Πειραιώτες και την αρχή του πρωταθλήματος εξελίχθηκε την Παρασκευή, αφού οι Ερυθρόλευκοι έστειλαν εξώδικο με την οποία κάλεσαν τον ΕΣΑΚΕ να ανακαλέσει την επικύρωση της βαθμολογίας ενώ παράλληλα ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου, Ευάγγελου Γαλατσόπουλου και της Νομικής Συμβούλου, Ελένης Γονιδάκη. Ο Ολυμπιακός με την κίνηση του αυτή ουσιαστικά «μπλοκάρει» την έναρξη των playoffs και ζητάει την άμεση αναβολή τους.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός απέστειλε σήμερα (17/05) εξώδικη επιστολή στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., με την οποία κάλεσε τον Σύνδεσμο να ανακαλέσει την παράνομη επικύρωση του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος και να αναβληθεί άμεσα η έναρξη των πλέι-οφ.

Ταυτόχρονα, ζήτησε την άμεση παραίτηση του Προέδρου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., Ευάγγελου Γαλατσόπουλου και της Νομικής Συμβούλου, Ελένης Γονιδάκη, για όσα αναληθή και παραπλανητικά δήλωσαν εν γνώσει τους κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., κατευθύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα μέλη να προβούν στη λήψη της σχετικής απόφασης.

Για ακόμη μία φορά, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός δηλώνει πως επιφυλάσσεται να στραφεί νομικά εναντίον κάθε νομικού και φυσικού προσώπου για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων».