Η έκθεση φωτογραφίας υπό τον τίτλο ANIMA FLUIT – Ψυχή ρέουσα της Alda Stefa και της  Ελένη Μαράντου (NenaM), αποτελεί δύο διαφορετικές προσεγγίσεις της ζωής και δυο διαφορετικές ματιές στην πραγματικότητα. Η ιδέα περιλαμβάνει την φωτογραφική «πρόκληση» που θα δημιουργήσει έναν διάλογο μεταξύ των δύο αποκαλύπτοντας έναν νέο κόσμο. Όπως σημειώνουν οι δυο δημιουργοί «με αφετηρία το Μυστήριο της ύπαρξης ξεκινά η δημιουργία εικόνων»: «η μια εικόνα του ενός βρίσκει απάντηση με μια εικόνα του άλλου γνέθοντας μια ιστορία απρόβλεπτη και ενίοτε ανατρεπτική ως προς το αναμενόμενο από τον θεατή αποτέλεσμα». «Η καθημερινή ζωή είναι ο τροφοδότης της συζήτησης και ο φωτογραφικός φακός ο μετασχηματιστής της απλής εικόνας σε μια έννοια βαθύτερη, άξια στοχασμού. Το αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες σε άσπρο μαύρο που αφήνουν έξω το αυτονόητο (χρώμα) και ωθούν το θεατή να νιώσει χωρίς να σκέφτεται», αναφέρουν, προτρέποντας το κοινό σε κάτι διαφορετικό: «Μια τέτοια προσπάθεια μπορεί να γίνει καλύτερα κατανοητή μέσα από κάποια εργαστήρια από τους φωτογράφους που βάζουν το ενδιαφερόμενο κοινό σε μια διαδραστική διαδικασία δημιουργίας εικόνων και αναστοχασμού τους και μέσα από ομιλίες/συζητήσεις για τη φωτογραφία από έμπειρους/καταξιωμένους φωτογράφους που θα προσκληθούν να συμμετάσχουν».

Η πρωτότυπη αυτή διαδραστική έκθεση, σε επιμέλεια Βασίλη Κάντα, υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων στην Οικία Θεοτοκόπουλου στα Άνω Πατήσια (Θεοτοκοπούλου 34), εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 18 Μαίου. Την Παρασκευή 17 Μαίου (19.00 – 21.00) είναι προγραμματισμένη μουσική βραδιά με θέμα την ψυχή, ενώ το Σάββατο, τελευταία μέρα της έκθεσης, έχει προγραμματιστεί η δράση «Το δέκα το καλό: 10’’ show / 10’ open mic» (18.00-20.00). Πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα φωτογραφίας – οι επιλεγμένες από όσες σταλθούν, θα προβληθούν σε slideshow και θα δοθεί η δυνατότητα στους δημιουργούς τους να μιλήσουν, αν το επιθυμούν, την βραδυά της παρουσίασης. Θέμα :  «Αν η ψυχή είχε υλική μορφή…». Για συμμετοχές, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν από 3 έως 5 εικόνες σε μορφή jpg, ως 3ΜΒ έκαστη, μέχρι 16/05/2019, στο: twinteam.art@gmail.com, με το ονοματεπώνυμο του δημιουργού στον τίτλο τους (πχ Alda_Stefa_1.jpg). Επίσης, από τις 20.00 – 21.00 είναι προγραμματισμένη η αφήγηση παραμυθιού από την αφηγήτρια Αφροδίτη Χαραλαμπάκη (ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6996-077772 και στο e-mail: twinteam.art@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

Δυο λόγια για τους συντελεστές της έκθεσης:

Η Δρ. Ελένη Μαράντου (NenaM) σπούδασε Αρχαιολογία, Ιστορία και Τέχνη. Μεταξύ των διαφορετικών εκφάνσεων της Τέχνης  έχει ξεχωρίσει την καλλιτεχνική φωτογραφία, στην οποία έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια, μελετώντας φωτογράφους και δρώμενα του ελληνικού και ευρωπαϊκού χώρου. Εστιάζει στην σπουδή τρόπων και μεθόδων δημιουργίας εικόνων με βάση τον ψυχισμό και όχι ως απλή καταγραφή της πραγματικότητας. Έχει ήδη στο ενεργητικό της μια ατομική έκθεση φωτογραφίας στην Κορώνη και συμμετοχή σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας σε διάφορες γκαλερί της Αθήνας.

Η Άλντα Στέφα έχει ολοκληρώσει της σπουδές της στην Γραφιστική. Μελετά την τέχνη της φωτογραφίας συστηματικά τα τελευταία χρόνια παρακολουθώντας φωτογράφους και μαθήματα με σκοπό να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το φωτογραφικό γίγνεσθαι στην ελληνική και διεθνή πραγματικότητα. Ειδικεύεται πλέον στην φωτογραφική αποτύπωση του ανθρωπίνου σώματος μέσα από τα μάτια άλλων καλλιτεχνών με εστίαση στη μεταμόρφωση των αγαλμάτων σε ζωντανούς οργανισμούς. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική.