Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό για τις παροχές που εξήγγειλε χθες το βράδυ από το Ζάππειο εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας τον ότι με ψηφοθηρικά μέτρα κοροιδεύει τους πολίτες οι οποίοι «έχουν πληρώσει ήδη στο πολλαπλάσιο τις «παροχές» του».

«Σε πανικό και απόγνωση ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα στο Ζάππειο», αναφέρει στη μακροσκελή ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

«Φτωχοποίησε τον λαό, και τώρα επιστρέφει το 1/10 των όσων πήρε, όμως επιμένει στα υπερπλεονάσματα, στην υπερφορολόγηση, στην μείωση των δαπανών για Υγεία-Παιδεία. Υπονομεύει κάθε προοπτική για Ανάπτυξη και καταδικάζει την οικονομία σε αργό θάνατο», συνεχίζει.

Αναφερόμενο στα υπερπλεονάσματα, το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι αντί να διαπραγματευθεί με τους δανειστές την μείωση των δεσμεύσεών του, προσφέρει σ’ αυτούς ως ενέχυρο τα λεφτά που αφαίρεσε από τους πολίτες.

«Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που πρόσφατα κατέθεσε στις Βρυξέλλες, δεσμεύεται για υπερπλεονάσματα ακόμη 5,5 δις ευρώ ως το 2022. Μάλιστα προβλέπει μείωση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία και την Δημόσια Παιδεία ακόμη κατά 2 δις ευρώ (Αθροιστικά). Την ώρα που τα Δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν και οι πολιτικές του διαλύουν τα Σχολεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, το ΚΙΝΑΛ παραθέτει τομείς της οικονομίας στους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ζημία στη χώρα.

  • Το Δημόσιο χρέος φθάνει τα 335 δις ευρώ, 181% του ΑΕΠ και υπονομεύει το μέλλον μας. Κατά 5% αυξήθηκε μόνο στο δ’ τετράμηνο του 2018.
  • Οι απλήρωτοι φόροι των Ελλήνων αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ ακόμη μόνο τους 2 πρώτους μήνες του 2019.
  • Η ανάπτυξη καρκινοβατεί. Το 2018 έκλεισε παρά τις προβλέψεις της με ποσοστά κάτω του 2%, όταν θα μπορούσαμε το ΑΕΠ να αυξάνεται με διπλάσιους ρυθμούς.
  • Οι επενδύσεις μειώνονται κατά 12% το 2018, διαψεύδοντας με στοιχεία τα κούφια λόγια του Υπουργείου Οικονομίας.
  • Η ΔΕΗ κινδυνεύει. καταγράφει ζημιές 900 εκατ ευρώ, δημιουργώντας ένα μείζονα κίνδυνο για την Οικονομία.
  • Οι μικρομεσαίοι οι ίδιοι, δηλώνουν στους Υπουργούς σας ότι τα μαγαζιά τους κοντεύουν να γίνουν «νεκροταφεία».
  • Δεν είπε απολύτως τίποτε για την ψηφισμένη από τον ίδιο μείωση του αφορολόγητου την 1/01/2020 που αφορά και τους συνταξιούχους.
  • Την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση την έχει ψηφίσει και επιβάλλει ο ίδιος. Το 2014 ήταν 13%. Και την πήγε στο 24%.
  • Παρέδωσε το 50% των πελατών της ΔΕΗ, χωρίς αντάλλαγμα, και καταδίκασε την επιχείρηση σε ζημιές 900 εκ. ευρώ.
  • Με μεγάλη καθυστέρηση και ψευδεπίγραφη ως προς τις επιχειρήσεις ήρθε και η ρύθμιση των 120 δόσεων. που είναι μόνον για λίγους και δεν δίνουν λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις.
  • Είναι χαρακτηριστικό ότι: αφαίρεσε ως τώρα 5 συντάξεις από τους συνταξιούχους. Μια σύνταξη κάθε χρόνο εδώ και 5 χρόνια. Και τώρα τους επιστρέφει 800 εκ. ευρώ ως δήθεν 13η σύνταξη.

«O κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Καταδικάζει την Οικονομία σε αργό θάνατο. Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει. Την καταδίκη του Ελληνικού λαού δεν θα την αποφύγει», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.