Προσπαθώντας να πιαστεί από κάπου, μετά την αποτυχημένη επιχείρηση «Γέφυρα», ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε άλλη μία «κωλοτούμπα. Έφθασε στο σημείο να πανηγυρίσει τη νίκη του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ στις ισπανικές εκλογές, αποσιωπώντας παράλληλα το γεγονός ότι ο άλλοτε συνοδοιπόρος του, ο αριστερός Πάμπλο Ιγκλέσιας και το κόμμα του Podemos (ο ισπανικός… ΣΥΡΙΖΑ) καταποντίστηκαν.

Ωστόσο ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ισπανίας έχει από καιρό εκδηλώσει τη γνώμη που έχει για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Και δεν είναι καθόλου καλή για τον Αλέξη Τσίπρα…

Ήταν μέσα Ιουλίου του 2015, λίγες ημέρες μετά το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα και την περίφημη -και διεθνή πια- kolotumba, όταν ο Πέδρο Σάντσεθ από το βήμα του Παλάθιο ντε λας Κόρτες, του ισπανικού κοινοβουλίου επιτέθηκε στον τότε πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι χαρακτηρίζοντάς τον «τόσο ψεύτη όσο και ο Τσίπρας».

Επί λέξει, ο Πέδρο Σάντσεθ είπε: «Όπως ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες, έτσι και ο Ραχόι είπε ψέματα στους Ισπανούς». Η φράση αυτή -που αφήνει έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα- ακούγεται στο 00:58 του βίντεο που ακολουθεί:

Προφανώς και δεν έφθανε στον ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος η απαξιωτική αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό εντός της ισπανικής Βουλής. Ο Πέδρο Σάντσεθ επανήλθε και μέσω twitter γράφοντας: «Ο Τσίπρας θα καταλήξει σαν εσάς, παραβιάζοντας το εκλογικό του πρόγραμμα: Ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες όπως ο Ραχόι είπε στους Ισπανούς».