To Video Assistant Referee ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας VAR, από την πρώτη μέρα χρήσης του έχει αρχίσει να αποδεικνύεται κομβικό και σε πολλά παιχνίδια να κάνει αυτό για το οποίο και χρησιμοποιείτε, δηλαδή να καθορίζει το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού.

Μετά τις πολλές φωνές κατά του VAR στα γήπεδα της Ευρώπης, με τελευταίο το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τότεναμ για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, τα παράπονα για την τεχνολογία έρχονται πλέον και από τη Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι της Τσαπεκοένσε με την Αβάι, για το Πολιτειακό πρωτάθλημα της Σάντα Καταρίνα, όπου η Τσαπεκοένσε ηττήθηκε στα πέναλτι με σκορ 4-2. Η Βραζιλιάνικη ομάδα ωστόσο έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία και από το VAR.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Μπρούνο Πατσέκο της Τσαπεκοένσε πετυχαίνει το οριζόντιο δοκάρι με την μπάλα να ακουμπάει στη συνέχεια το έδαφος. Όμως δεν ήταν ξεκάθαρο αν πέρασε ολόκληρη και έτσι ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR. Έπειτα, ο ανώτατος άρχων του αγώνα αποφάσισε ότι η μπάλα ακουμπάει τη γραμμή και δεν μέτρησε κάποιο γκολ.

Η απόφαση αυτή δεν βρήκε σύμφωνους, σε καμία περίπτωση, τους ανθρώπους της Τσαπεκοένσε οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην τελική του απόφαση για το συμβάν, με τη Βραζιλιάνικη ομάδα να κάνει λόγο για σκάνδαλο, αφού όπως αναφέρει της στέρησε το πρωτάθλημα.