Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε της Τότεναμ με 1-0, χάρη σε γκολ του Φόντεν στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και… εκδίκηση από την Τότεναμ, για τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τη νίκη της αυτή η Σίτι έφτασε τους 86 βαθμούς, έναν περισσότερο από την δεύτερη της βαθμολογίας, Λίβερπουλ και η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου συνεχίζεται. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την γηπεδούχο Σίτι, καθώς προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Φόντεν στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Φόντεν και αν μη τι άλλο ίσως να είναι καθοριστικό στην προσπάθεια της ομάδας του για την κατάκτηση του τίτλου. Το γκολ αυτό λοιπόν στάθηκε τελικά αρκετό για να χαρίσει στην Σίτι την πολύτιμη νίκη, σ’ ένα ματς που οι λονδρέζοι φωνάζουν για πέναλτι.

Κι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για την φάση του 59′, όταν ο Γουόκερ έκανε χέρι στην περιοχή αλλά ο διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ δεν καταλόγισε το πέναλτι. Έχουν συμπληρωθεί 34 αγωνιστικές στην φετινή πρέμιερ λιγκ και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα παιχνίδια που ακολουθούν έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Αρκεί ν’ αναφέρουμε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί την Σίτι την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι που θα κρίνει πολλά.

Δείτε το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ στα τέσσερα ματς που απομένουν:

Μάντσεστερ Σίτι:
24/04: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι
28/04: Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι
04/05: Μάντεστερ Σίτι – Λέστερ
12/05: Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι

Λίβερπουλ:
21/04: Κάρντιφ – Λίβερπουλ
26/04: Λίβερπουλ – Χάντερσφιλντ
05/05: Νιουκάστλ – Λίβερπουλ
12/05: Λίβερπουλ – Γουλβς