Σφοδρή επίθεση κατά του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, εξαπολύει η Εύα Καϊλή κατηγορώντας τον για fake news. Αφιρμή στάθηκε η υπόθεση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων με την ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να κατηγορεί τον Μαριά ότι «έκαψε την αναγνώρισή της σε μια παράσταση που χειροκροτητές ήταν η Χρυσή Αυγή και ο Σύριζα».

Οπως αναφέρει η κ. Καϊλή:

«Αποκαλύπτω τα ψέματα των λαϊκιστών. Ο Μαριάς πούλησε πατριωτισμό, θυσιάζοντας την Εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε για ένα Κοινό Ψήφισμα των παρατάξεων μας, κατεβάζοντας «εκτός Ημερησίας», ένα πρόχειρο δικό του.

Λίγες μέρες πριν, έγινε ειδική εκδήλωση με δική μου πρόσκληση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ποντίων Αρμενίων και Ασσυρίων στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκεί συντονίστηκε η προσπάθεια να γίνει Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης η 19/5 για την Γενοκτονία. Στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου που αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων, μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ μπορούσε άλλωστε να προχωρήσει με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. O κ. Μαριάς γκρέμισε τις προσπάθειες αυτές μήπως και διασωθεί με συκοφαντίες. Τέσσερα χρονια πριν άλλωστε ο κ. Καμμένος, επικεφαλής του Μαριά των ΑΝΕΛ, δέχθηκε αγωγή για τα ψέματα του ότι “δεν ψήφισε η Εύα Καϊλή την επιστροφή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Ψηφοφορία δεν έγινε ποτέ όμως.

Καθώς πριν φτάσει στο ΕΚ, στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ενημερώθηκε ο κ. Μαριάς ότι δεν έχει αρμοδιότητα το Ευρωκοινοβούλιο.

Είμαι αποφασισμένη να τελειώσω με αλήθειες τα “fake news” τύπου Μαριά».