Οταν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» εκπίπτει από την πλευρά της κυβέρνησης σε μια επικοινωνιακή κατασκευή για την αρμοδιότητα της Βουλής να διερευνά την ποινική ευθύνη των υπουργών, αποκαλύπτονται τα μεγάλα αδιέξοδα της υπόθεσης Novartis.

«Τα δίνουν όλα για την παραγραφή» έγραφε στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή» και εξηγούσε στις εσωτερικές σελίδες ότι αναφέρεται στη «σύντομη παραγραφή του περιβόητου άρθρου 86», την οποία επιδιώκουν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος. Πανομοιότυπη κάλυψη είχε η «Εφημερίδα των Συντακτών» («Επιχείρηση παραγραφή»), παραθέτοντας σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου: «Θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργών τους».

Και στα δύο πρωτοσέλιδα φιγουράρουν τα πρόσωπα του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χαράλαμπου Αθανασίου, αλλά καμία από τις δύο εφημερίδες δεν απαντά στο ερώτημα γιατί δίνουν τέτοια σκληρή μάχη οι δύο πρώην υπουργοί. Ηδη, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, από τους δέκα πολιτικούς που βρέθηκαν να απολογούνται από το βήμα της Βουλής για τη Novartis, η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί οριστικά και αμετάκλητα για τους τέσσερις (Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λυκουρέντζο) και αναμένεται αρχειοθέτηση για άλλους τέσσερις.

Αν όλη η φασαρία γίνεται για τον Ανδρέα Λοβέρδο και ενδεχομένως, αν έχουν βάση οι φήμες, για τον Αδωνι Γεωργιάδη, μήπως έχει δίκιο ο Π. Πικραμμένος να χαρακτηρίζει την υπόθεση «φαρσοκωμωδία στημένη από πολιτικούς»;

Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει…

Πώς έστησαν την επιχείρηση γενικής λάσπης

Η μεγάλη αντίφαση της έρευνας

Η χειραγώγηση των μαρτύρων

Η σιωπή για Κουρουμπλή

Το φάρμακο των € 370.000 από Ξανθό

Η δήλωση Βενιζέλου που προκαλεί ταραχή στο Μαξίμου

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο «Βήμα της Κυριακής»