Εκποµπή µαγειρικής

«Kitchen lab»

ALPHA, 16.50

Το Σάββατο ο Ακης φτιάχνει για πρώτο πιάτο σαλάτα με φασολάκια, τηγανητά καλαμαράκια και φινόκιο τα οποία συνοδεύει με μια βινεγκρέτ από εστραγκόν, χυμό λεμονιού και λάδι τρούφας. Το κυρίως πιάτο της ημέρας είναι σιγοψημένη πικάνια, μαριναρισμένη με μπαχαρικά, συνοδευόμενη από baby πατάτες. Για επιδόρπιο φτιάχνει χειροποίητα donunts με επικάλυψη από ζάχαρη, σοκολάτα και τρούφα σοκολάτας.

Ξένες ταινίες

«Ο κύριος Τίποτα»

ΕΡΤ2, 22.30

Ο Νόρμαν Οπενχάιμερ (Ρίτσαρντ Γκιρ) ζει μια μοναχική ζωή. Είναι φιλόδοξος και διαρκώς εμπνέεται οικονομικά σχήματα που όμως δεν αποδίδουν καρπούς. Επιζητώντας την προσοχή κάποιου, ο Νόρμαν εστιάζει στον Μίσα Εσελ (Λίορ Ασκενάζι), έναν χαρισματικό ισραηλινό πολιτικό που επαγγελματικά έχει πάρει την κάτω βόλτα. Διαισθανόμενος ότι ο Εσελ είναι σε δύσκολη θέση, ο Νόρμαν του δωρίζει ένα ζευγάρι πανάκριβα παπούτσια – μια κίνηση που συγκινεί τον Εσελ, και την οποία θα θυμηθεί όταν τρία χρόνια αργότερα γίνει πρωθυπουργός. Οντας πραγματικά στενός φίλος με τον ηγέτη ενός ισχυρού κράτους, ο Νόρμαν νιώθει ότι είναι κοντά στην επιτυχία και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το όνομα του Εσελ για να κλείσει τη μεγαλύτερη δουλειά της ζωής του. (ΗΠΑ / Ισραήλ, 2016, 118′)

«Παράλογος άνθρωπος»

OPEN, 00.15

Ανήμπορος να βρει χαρά στη ζωή, ο καθηγητής Φιλοσοφίας Εϊμπ Λούκας έχει βυθιστεί πια σε υπαρξιακό αδιέξοδο. Λίγο καιρό μετά την άφιξή του σε ένα μικρό πανεπιστήμιο θα γνωρίσει τη Ρίτα, μια μοναχική καθηγήτρια που αναζητεί διέξοδο από τον δυστυχισμένο γάμο της, και την Τζιλ, την καλύτερη φοιτήτριά του. Οταν ο Εϊμπ κρυφακούσει κατά τύχη τη συζήτηση ενός αγνώστου που θα τον ξυπνήσει από τον υπαρξιακό του λήθαργο, φροντίζει να πάρει μια απόφαση που θα του αλλάξει μια για πάντα τη ζωή. Πρωταγωνιστούν οι Χοακίν Φίνιξ, Εμα Στόουν, Πάρκερ Πόουζι. (ΗΠΑ, 2015, 87′)