Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό και να μη σας περιγράψω τη μεγαλύτερη και ίσως προκλητικότερη κολακεία προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ενα άρθρο δημοσιευμένο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που υπογράφει η Κέλλυ Σταμούλη (φωτογραφία), δικηγόρος και κόρη του πρώην ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ Γιάννη Σταμούλη, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Περιγράφει τον Τσίπρα ως… ερωτεύσιμο και αναλύει (άκουσον-άκουσον) ακόμη και την ερωτική του πλευρά. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο μένει κανείς με ανοικτό το στόμα για το γεγονός ότι χρειάστηκε να ξοδευτεί τόση μελάνη και μάλιστα από γόνο ενός ιστορικού στελέχους του ΠαΣοΚ για να υμνήσει τον «ερωτεύσιμο» Τσίπρα αλλά και τον επίσης  «ερωτεύσιμο» υποψήφιο δήμαρχο Νάσο Ηλιόπουλο. Ιδού μερικά δείγματα:

«Ο τρόπος που σε κοιτάει σου δίνει την εντύπωση ότι απελευθερώνονται μέσα από τις κόρες των εκφραστικών ματιών του χιλιάδες μικροσκοπικά βέλη οικειότητος, ερωτισμού και συμπάθειας, κατευθυνόμενα προς το πρόσωπό σου. Αυτό προκαλεί αίσθηση τονώσεως της αυτοπεποιθήσεώς σου, καθώς αυξάνεται το Εγώ σου με έναν γλυκό και απαράμιλλο τρόπο». Θέλετε κι άλλο μνημείο κολακείας για τον… ερωτεύσιμο Τσίπρα;

«Αυτό το πρωθυπουργικό χαμόγελο είναι ένα κατ’ εξοχήν «ερωτικό» χαμόγελο. Ερωτικό, αναγνώστη μου, με την έννοια του «έρωτα». Δηλαδή της ερωτήσεως. Και εξηγούμαι: Γιατί «ερωτευόμαστε», αλήθεια, τον δυνατό δημόσιο άνδρα; Επειδή με την παρουσία του «συν-κινεί» και κατά έναν τρόπο μάς προκαλεί εσωτερικά μια διεργασία «ερωτήσεων», απέναντι στον εαυτό μας και στα τεκταινόμενα».

Το χαμόγελο του κ. Τσίπρα φαίνεται πως έχει συνεπάρει την αρθρογράφο και σημειώνει: «Ετσι ατένισα… το ερωτικό πρωθυπουργικό χαμόγελο, που με γέμισε δύναμη και με εφοδίασε με ορμή και δίψα για τις μέρες που θα ‘ρθουν…».

Η Κέλλυ Σταμούλη έχει ειδικευτεί στο Δίκαιο της Θάλασσας, συνέχισε το έργο του πατέρα της για τις γερμανικές αποζημιώσεις, χρημάτισε συνεργάτιδα του Παναγιώτη Κουρουμπλή (στο Ναυτιλίας) και έγραψε ένα παρόμοιο (ερωτικό) κείμενο και για τον Νάσο Ηλιόπουλο (υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα): «Και ξαφνικά εκεί, στριμωγμένη ανάμεσα στους όρθιους παρευρισκόμενους, τον Νάσο αντίκρισα, με cool τζινάκι και έναν σάκο γκρι με περιποιημένα τελειώματα (όλα έχουν τη σημασία τους) με ανάστημα ρωμαλέο, που μια νηφαλιότητα απέπνεε…».

Ο νταραβεριτζής της κυβέρνησης

Ο Νίκος Παππάς δεν είναι καλλίφωνος, όπως λένε όσοι τον ξέρουν. Ομως τελευταία (όταν δεν παίζει με το κινητό του) το έχει ρίξει στο… τραγούδι, και μάλιστα σε ένα συγκεκριμένο που λέει η βασίλισσα της νύχτας, Κατερίνα Στανίση. Οι στίχοι είναι «Δεν άκουσα… Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;». Είναι το τραγούδι που σιγοψιθυρίζει κάθε φορά που τον ρωτούν για τον «Μανόλο» Πετσίτη. Ο Παππάς τον έχει αποκηρύξει για τα καλά λέγοντας ότι από το 2016 έπαψε να είναι συνεργάτης του. Και ότι ο Πετσίτης τράβηξε τον δρόμο του στον ιδιωτικό τομέα και ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση. Αραγε ο υπουργός ήταν στο… Διάστημα όταν ο ταλαντούχος Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ ως άνθρωπος του Μαξίμου; Δεν ήξερε, φέρ’ ειπείν, ο κ. Παππάς ότι στα μπαράκια του Κολωνακίου μόλις έβλεπαν τον πρώην σερβιτόρο με τα «τούβλα» στην τσέπη έλεγαν «ο Μανώλης του Παππά είναι;». Δεν τον πείραξε ποτέ τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ότι εμφανιζόταν ως νταραβεριτζής της κυβέρνησης; Μάλλον ο Παππάς πρέπει να εμπλουτίσει το ρεπερτόριό του τραγουδώντας «Φίλε, έλα απόψε που πονάω».

Ο Γαβράς γύρισε και το… Ουάου

Συνεχίζονται κανονικά τα αθηναϊκά γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Adults in the room», το σενάριο της οποίας είναι (προφανώς) εμπνευσμένο από το μπεστ σέλερ του πρώην υπουργού Οικονομικών (και «φονέα της Οικονομίας», όπως τότε τον χαρακτήριζαν) Γιάνη Βαρουφάκη. Την περασμένη εβδομάδα ο σκηνοθέτης, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης, λοιπά μέλη του συνεργείου και φυσικά κάποιοι από τους ηθοποιούς χρησιμοποίησαν τον χώρο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου για την «αναπαράσταση» της τρικυμιώδους συνέντευξης Τύπου που είχαν παραχωρήσει πριν από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης και ο τότε πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν βήματα προόδου» είχε πει τότε ο κ. Ντάισελμπλουμ όταν ο κ. Βαρουφάκης (πριν από το περίφημο «Ουάου!») είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα εφόσον θέλει την εφαρμογή ενός προγράμματος με το οποίο δεν είμαστε σύμφωνοι».

Ο Ψινάκης θέλει και Ευρωβουλή

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις «επιτυχίες» του Ηλία Ψινάκη στον δημαρχιακό θώκο του Μαραθώνα. Μιλάμε για τον τοπικό άρχοντα ο οποίος την ώρα που η πυρκαγιά στο Μάτι σκορπούσε τον θάνατο και την καταστροφή, εκείνος βρισκόταν στη Μύκονο κάνοντας πάρτι για τη γιορτή του. Αποφάσισε λοιπόν – και ενώ εκκρεμεί η ποινική δίωξη εναντίον του για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι – να προσφέρει σε ολόκληρη τη χώρα εκπροσωπώντας μας στην Ευρωβουλή. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, ο κ. Ψινάκης υποψήφιος ευρωβουλευτής. Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ονομάζεται «Πολίτες». Με σύνθημα… «Θα σέβεστε»!

Για την ιστορία, σας ενημερώνω ότι οι νυν ευρωβουλευτές διανύουν τις τελευταίες ημέρες τους στην Ευρωβουλή. Στις 18 Απριλίου (Μ. Πέμπτη των καθολικών) η Ευρωβουλή κλείνει και θα συνέλθει με τη νέα σύνθεση μετά τις ευρωεκλογές.

O Γιάννης Δάλμας με το ΚΙΝΑΛ στην ευρωβουλή

Συμπληρώνεται σταδιακά το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής το οποίο εκτιμάται ως ιδιαιτέρως αξιόμαχο. Όπως πληροφορούμαι  η κυρία Γεννηματά θα ανακοινώσει μια νέα υποψηφιότητα  με αέρα ανανέωσης και Ευρώπης.  Πρόκειται για τον Γιάννη Δάλμα, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ανισοτήτων στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ είναι μέλος του κοινωνικού δικτύου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Ο κ. Δάλμας γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στις πολιτικές υγείας και έχει εργαστεί ως σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και υπεύθυνος δράσεων της εθελοντικής ομάδας ΕΡΓΟΤΑΞΗΟ που στόχο είχε να δημιουργεί κοινότητες στήριξης δημόσιων σχολείων με προβλήματα υποδομών. Είναι μέλος της γραμματείας του τομέα Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της πολιτικής κίνησης «Μπροστά».