Ενδείξεις για εμπλοκή και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σε ορισμένες πτυχές της δράση της επονομαζόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού» φέρεται να προκύπτει από τη δικογραφία -κυρίως από υποκλαπείσες συνομιλίες- που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τα κυκλώματα στον Κορυδαλλό!

Παρόμοιες αναφορές για ανάμιξη αστυνομικών υπάρχουν και στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε 67χρονος δικηγόρος που κατηγορείτο για χρηματοδότηση των κακοποιών και ο οποίος προφυλακίσθηκε το ξημέρωμα της Τρίτης, μετά την μαραθώνια απολογία του. Με στελέχη ωστόσο της ΕΛ.ΑΣ να επισημαίνουν ότι οι τυχόν γνωριμίες με τα μέλη της αλβανικής μαφίας ήταν στα πλαίσια των καθηκόντων των ενστόλων και μόνο για την άντληση πληροφοριών.

Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι για την άσκηση δίωξης αλλά και την προφυλάκιση του 67χρονου δικηγόρου, καθοριστική ήταν η κατάθεση στον εφέτη ανακριτή ενός άλλου γνωστού δικηγόρου. Ο εν λόγω νομικός ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος κι ένας συνάδελφός του απαιτούσαν από τον επιχειρηματία Αρη Φλώρο ποσό της τάξης των 2.000.000 ευρώ για να μεσολαβήσουν στους κρατούμενους Αλβανούς κακοποιούς ώστε να προχωρήσουν σε ευνοϊκές καταθέσεις.

Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και άλλοι 3-4 ποινικολόγοι που φαίνεται να συμμετείχαν στις παρασκηνιακές συνεννοήσεις ή να γνώριζαν άγνωστες πτυχές της δολοφονίας –τον Οκτώβριο του 2017 στην οδό Ασκληπιού-του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανέδειξε στοιχεία για «συμβόλαια θανάτου» εντός κι εκτός των φυλακών, για εμπλοκή δικηγόρων στην δράση της «αλβανικής μαφίας», για σχέδια αιματηρής απόδρασης κακοποιών αλλά και την δολοφονία του δικηγόρου και βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη κλπ.

Κι όλα αυτά μετά την αποκάλυψη από το «Βήμα της Κυριακής» του βίντεο της δολοφονίας του 36χρονου ποινικού Αλμπερ Μπάκο που αναδεικνύει τη χαώδη κατάσταση στις φυλακές της χώρας.

Ομως η νεώτερη εξέλιξη είναι ότι στην εν λόγω αστυνομική και δικαστική έρευνα υπάρχουν αναφορές που δείχνουν πιθανή ανάμιξη ορισμένων έμπειρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση της «αλβανικής μαφίας».

Αρχικά σε καταγεγραμμένους διαλόγους των κρατούμενων Αλβανών ποινικών φαίνεται να συζητούνται οι «προσβάσεις» που έχουν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ που έχουν ασχοληθεί μαζί τους.

Η δεύτερη ένδειξη ανακύπτει από το απολογητικό υπόμνημα του προφυλακισθέντα 67χρονου δικηγόρου (σσ. είχε γίνει στόχος αιματηρής επίθεσης το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη) ότι άρχισε να αποκτά επαφές με τους Αλβανούς κρατουμένους ύστερα από προτροπές αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Κι ο οποίος φέρεται να του συνέστησε -όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος- να επισκεφθεί στις φυλακές τους Αλβανούς κακοποιούς «για να μάθει την αλήθεια για την επίθεση εναντίον του».

Τέλος θεωρείται προβληματικό ότι ενώ υπήρξε εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δεν υπήρξε περαιτέρω έρευνα για τις εκβιάσεις δικηγόρων και επιχειρηματιών που αναφέρονταν στην δικογραφία , ενώ δεν καταγράφηκε οτιδήποτε σχετικό στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. Με επιτελείς ωστόσο της λεωφόρου Κατεχάκη να σημειώνουν ότι «οι εν λόγω ένστολοι δεν έδρασαν με παράνομο τρόπο και οι τυχόν επαφές τους με Αλβανούς ποινικούς ήταν για διευκόλυνση άλλων ερευνών τους».

Σημειώνεται τέλος, ότι εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων (οι κ.κ. Αραβαντινός και Καρακίτσος) προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο σε νέες καταγγελίες για πλήρη γνώση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκρυθμη κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, για τα βίντεο με τα πάρτι αλλά και τους φόνους. Συμπληρώνοντας ότι επιλογή του Υπουργείου ήταν να επικρίνει τους υπαλλήλους των φυλακών και να υποστηρίζει ομάδες επικίνδυνων κρατουμένων.