Πομπέο: Στρατηγικού χαρακτήρα η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ

Σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμεντ με αφορμή την 25η Μαρτίου

Τον στρατηγικό χαρακτήρα της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ τόνισε ο Μάικ Πομπέο σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συγχαίρει τον ελληνικό λαό για την 198η επέτειο της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμεντ, ο Πομπέο σημειώνει ότι η διαρκής φιλία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες εδράζεται στις κοινές δημοκρατίες αξίες και τα κοινά συμφέροντα. «Συνεργαζόμαστε για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων», αναφέρει.

Ο Πομπέο κάνει ειδική αναφορά στη σημασία του εναρκτήριου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, τον περασμένο Δεκέμβριο. «Ο Στρατηγικός Διάλογος περιελάμβανε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των δύο χωρών και βασίστηκε σε ένα έτος ολοκληρωτικής δέσμευσης, υπογράμμισε τη δύναμη των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσε την αμοιβαία δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και μαζί έχουμε σημειώσει πρόοδο τον περασμένο χρόνο στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος