• Αναζήτηση
 • Τελεσίγραφο Μαδούρο σε αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα

  Τις ήδη τεταμένες σχέσεις του με τις ΗΠΑ ωθεί στα άκρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έδωσε τελεσίγραφο 72 ωρών στους αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τις ήδη τεταμένες σχέσεις του με τις ΗΠΑ ωθεί στα άκρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έδωσε τελεσίγραφο 72 ωρών στους αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

  «Η Βενεζουέλα αποφάσισε να μην δώσει παράταση για την παραμονή των αμερικανών διπλωματών που βρίσκονται ακόμα στην χώρα και για τον λόγο αυτό στις 11 Μαρτίου ζητήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το προσωπικό που παραμένει να εγκαταλείψει τη χώρα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

  Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, οι αρχές της χώρας έδωσαν στους διπλωμάτες των ΗΠΑ τρεις ημέρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Χόρχε Αρεάτζα έγραψε στο Twitter «οι αμερικανοί διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν τα εδάφη της Βενεζουέλας μέσα σε 72 ώρες».

  Είχε προηγηθεί δήλωση του Μάικ Πομπέο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα αποσύρουν το υπόλοιπο διπλωματικό τους προσωπικό από τη χώρα.

  Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η «παρουσία του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ» στην αμερικανική πρεσβεία στη Βενεζουέλα «έχει γίνει ένας περιορισμός στην αμερικανική πολιτική».

  Σύμφωνα με τον Πομπέο, η απόφαση ανάκλησης των υπολοίπων διπλωματών των ΗΠΑ αντικατοπτρίζει την «επιδείνωση της κατάστασης» στη χώρα που έχει πληγεί από την κρίση.

  Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά από ακόμη μια ημέρα χάους στη χώρα, καθώς οι διακοπές της ηλεκτροδότησης συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στο λαό της Βενεζουέλας.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk