Σε έναν αγώνα must win, σε έναν τελικό εμφανίστηκε στο παρκέ το φάντασμα του Ολυμπιακού και υπέστη γκράντε… διασυρμό από τη Γκραν Κανάρια με 90-67.

Θλίψη. Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν- γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να διασυρθούν στην Ισπανία από την Γκραν Κανάρια με σκορ 90-67 και πλέον να θέλουν δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς για να περάσουν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Το ερώτημα όμως είναι ένα. Αξίζουν να είναι εκεί βάσει της εικόνας τους το τελευταίο δίμηνο;

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός το ήθελε για να.. σφραγίσει την πρόκριση στα πλέι οφ, αποδείχθηκε πως ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι συνεργάτες του δεν είχαν προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα τους και ηττήθηκαν κατά κράτος από τον Μαρτίνεθ της Γκραν Κανάρια.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η κούραση δεν μπορεί να ειπωθεί ως πρόφαση, καθώς ο Ολυμπιακός έφτασε με πτήση τσάρτερ στα Κανάρια Νησιά για να μην υπάρξει καταπόνηση σε κανέναν. Και όμως. Τραγωδία…

Για τους γηπεδούχους σε εξαιρετική μέρα ήταν ο Έρικσον 24 πόντους και 6/10 τρίποντα, ενώ για τον τραγικό Ολυμπιακό ο Τουπάν είχε 12 πόντους.

Ο παλιός κακός Ολυμπιακός στην Ισπανία

Το… φάντασμα του Ολυμπιακού περιφερόταν στο πρώτο 4λεπτο της αναμέτρησης στην Ισπανία. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν γρήγορα με 11-2 μετά από τρίποντο του Μπάλβιν με τους Ερυθρόλευκους να μειώνουν με 11-8 έπειτα από δίποντο του Ουέμπερ. Η Γκραν Κανάρια έφτασε στο 17-10 με τον Τουπάν να διαμορφώνει από τις βολές το 17-12, με την εικόνα των φιλοξενούμενων να προβληματίζει και το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 19-16, διαφορά που ήταν τιμητική γι το συγκρότημα του Μπλατ.

Η Γκραν Καναρια περασε με εννιά πόντους (29-20) με 4 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο. Ο Βένε διαμόρφωσε το 31-21 και το 33-21, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύση από τον Γκος για το 33-24. Η καταστροφική αντιμετώπιση στην άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν η αιτία του 38-24 από τον Στρόμπερι, με τον παλιό παίκτη των Πειραιωτών να γράφει και το 40-26 με ντραιβ. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 40-30 και τον Ολυμπιακό να χρειάζεται πολλά πράγματα να βελτιώσει για να γυρίσει το παιχνίδι.

Έπιασε πάτο το βαρέλι

Και αντί ο Ολυμπιακός να ξυπνήσει και να δεχτεί ως.. καμπανάκι όσα έκανε η ομάδα του Μαρτίνεθ στο παρκέ, ήταν ακόμα χειρότερος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Τουπάν έπαιζε μόνος του, οι γηπεδούχοι αντλούσαν σκορ από παντού και γρήγορα η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 20 πόντους (54-34). Ο Γάλλος φόργουορντ με 5 σερί πόντους έκανε το 54-39, όμως έχασε τον Έρικσον ο οποίος ήταν πηγή κινδύνου (ήδη 16 πόντους), γράφοντας το 56-41. Η απαράδεκτη αμυντική εικόνα του ΛεΝτέι ήταν λόγος για να περάσει δις πάνω από το κεφάλι του ο Ουίλι για το 60-41.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω ακόμα και με 22 πόντους (63-41) και οδηγήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 69-46. Και πως να αλλάξει αυτή η άθλια παρουσία; Με τίποτα. Ενα 5-0 των Μιλουτίνοφ και Γκος δεν διαφοροποίησε την κατάσταση, το μπάσκετ των Ερυθρόλευκων ήταν επιεικώς απαράδεκτο με το σκορ να πηγαίνει στο 72-53 για τους γηπεδούχους. Την αμυντική τραγωδία των Πειραιωτών ξεχαρβάλωσε ο Ερικσον με ένα ακόμα ντράιβ για το 77-54, με τον Ουέμπερ να σκοράρει 4 σερί πόντους για το -19.

Ε και; Ο Ερικσον το έβλεπε.. βαρέλι, πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο σε υποδειγματική επίθεση των Ισπανών ενώ «πυροβόλησε» και από τα 9 μέτρα για το +25! Πέντε φανέλες του Ολυμπιακού περιφερόντουσαν στο παρκέ, ο Παουλί έκανε το 85-58 με τους Ισπανούς να ξεφεύγουν με 90-61 με ένα λεπτό για το τέλος. Το τελικό σκορ δείχνει ότι πλέον τα πάντα κρέμονται σε μία λεπτή κλωστή και ο Ολυμπιακός παραμένει άρρωστος, με το ματς πριν δυο μέρες στο ΣΕΦ με την Μπάγερν να είναι απλά μία αναλαμπή.