Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 3′
Υλικά (για 2 σάντουιτς)
2 λευκά bagels με σουσάμι (ή φαρδύ κουλούρι Θεσ/κης)
Φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας
Για την αβγοσαλάτα
4 αβγά βραστά
2 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
2 κ.σ. αγγουράκι κάππαρης τουρσί, κομμένο σε λεπτές φετούλες
1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
1 κ.σ. μαγιονέζα (εμείς χρησιμοποιήσαμε Κρητική της εταιρείας Φιλεντέμ)
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ. γλ. ξίδι
1 κ. σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 κ. γλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αβγοσαλάτα: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβγά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.
Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τα bagels στα δύο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Τα ψήνουμε σε μια φρυγανιέρα ή τοστιέρα ώστε να φρυγανιστεί ελαφρά η εσωτερική πλευρά (όχι αυτή με το σουσάμι). Απλώνουμε στη βάση αβγοσαλάτα και από πάνω τοποθετούμε φύλλα ρόκας. Κλείνουμε το σάντουιτς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο σάντουιτς.