Bagel με αβγοσαλάτα με τουρσί αγγουράκι κάππαρης

Η τέλεια λύση για να χρησιμοποιήσουμε τα πασχαλιάτικα αβγά που περίσσεψαν! Αν δυσκολευτείτε να βρείτε ψωμάκια bagel, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φαρδύ κουλούρι Θεσσαλονίκης ή άλλο ψωμάκι της αρεσκείας σας.

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 3′
Υλικά (για 2 σάντουιτς)
2 λευκά bagels με σουσάμι (ή φαρδύ κουλούρι Θεσ/κης)
Φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας
Για την αβγοσαλάτα
4 αβγά βραστά
2 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
2 κ.σ. αγγουράκι κάππαρης τουρσί, κομμένο σε λεπτές φετούλες
1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
1 κ.σ. μαγιονέζα (εμείς χρησιμοποιήσαμε Κρητική της εταιρείας Φιλεντέμ)
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ. γλ. ξίδι
1 κ. σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 κ. γλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αβγοσαλάτα: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβγά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.
Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τα bagels στα δύο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Τα ψήνουμε σε μια φρυγανιέρα ή τοστιέρα ώστε να φρυγανιστεί ελαφρά η εσωτερική πλευρά (όχι αυτή με το σουσάμι). Απλώνουμε στη βάση αβγοσαλάτα και από πάνω τοποθετούμε φύλλα ρόκας. Κλείνουμε το σάντουιτς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο σάντουιτς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk