• Αναζήτηση
 • Οπερα δωματίου με γυαλιά 3-D

  Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 30 και 31 Μαρτίου

  Το Blank Out θα μας βάλει 3-D γυαλιά! Η state-of- the-art τρισδιάστατη όπερα δωματίου του Michel van der Aa [Μισέλ φαν ντερ Άα], του πρωτοπόρου συνθέτη και σκηνοθέτη που παντρεύει τη νέα μουσική με την τεχνολογία, έρχεται τον Μάρτιο στην Αθήνα! Ένα ποιητικό multimedia έργο υπερσύγχρονης αισθητικής που συνδυάζει το live action με καινοτόμες τεχνικές διαδραστικού φιλμ και με την ευφάνταστη μουσική του πάντα καινοτόμου van der Aa.

  Στις 30 και 31/3 θα παρακολουθήσουμε ζωντανά στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη  (ώρα 8:00 μ.μ.) παράλληλη σκηνική και 3-D κινηματογραφική δράση πάνω σε έναν κοινό μουσικό καμβά: η σοπράνο Katherine Manley τραγουδά live πάνω στη σκηνή, ενώ ο βαρύτονος Roderick Williams  ερμηνεύει τον ρόλο του στην ταινία που προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα της σκηνής. Tην ίδια στιγμή, οι δύο πρωταγωνιστές διαλέγονται με τη Χορωδία Δωματίου της Ολλανδίας και με την προηχογραφημένη μουσική του van der Aaa που ακούγεται στο φιλμ. Τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς σχεδίασε ο Floriaan Ganzevoort [Φλόριαν Γκάντσεβοορτ]. Η δραματουργία είναι της Sophie Motley [Σόφι Μότλυ].

  Ο πολυβραβευμένος ολλανδός συνθέτης, ένας από τους σπουδαιότερους της νέας γενιάς, εμπνεύστηκε το λιμπρέτο του Βlank Out από το έργο και τη ζωή της νοτιοαφρικανής ποιήτριας Ingrid Jonker [Ίνγκριντ Γιόνκερ] –εμβληματικής μορφής του φεμινισμού αλλά και του κινήματος κατά του Apartheid στην πατρίδα της–, την οποία λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τα κείμενά της.

  Η παράσταση συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους, αποτελεί συμπαραγωγή της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Θεάτρου της Όπερας της Ρώμης και ανεβαίνει στο Μέγαρο με την ευγενική χορηγία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.

  Michel van der Aa

  Blank Out

  Συνολική διάρκεια: 70 λεπτά περίπου (χωρίς διάλειμμα)

  Παγκόσμια πρεμιέρα: Μάρτιος 2016, Opera Forward Festival της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας

  Συντελεστές

  Σύνθεση -σκηνοθεσία | Michel van der Aa

  Σχεδιασμός φωτισμών | Floriaan Ganzevoort

  Δραματουργία | Sophie Motley

  Σολίστ

  Katherine Manley (επί σκηνής)

  Roderick Williams (στην ταινία)

  Nederlands Kamerkoor (στην ταινία)

  Συμπαραγωγή της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Θεάτρου της Όπερας της Ρώμης

  Τιμές εισιτηρίων

  8 €  (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 11 € ● 17 € ● 24 € ● 29 € ● 34 € ● 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

  Eισιτήρια

  210 72 82 333, megaron.gr

  και σε όλα τα καταστήματα

  Πληροφορίες

  210 72 82 333

  http://www.megaron.gr

  https://www.facebook.com/megaron.gr 

  https://www.instagram.com/megaron_athens/

  https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

  https://twitter.com/MegaronAthens 

  https://plus.google.com/+MegaronGr

  https://www.pinterest.com/megaronathens/

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk