Πρωτάθληµα Super League

ΠΑΣ Λαµία – Λάρισα, ΕΡΤ1 19:00

Παγκόσµιο Κυπέλλο Μπάσκετ

Γερμανία – Ελλάδα, ΕΡΤ2 19:00

Ελληνική ταινία

«Ζητείται ψεύτης», STAR 21:00

Οταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις «χάρες» που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του. Οταν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, αποφασίζει να προσλάβει έναν επαγγελματία ψεύτη! Τη θέση αυτή αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος, που με τις ψεύτικες υποσχέσεις του ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα ως το δεξί χέρι του Φερέκη. Tο κλασικό έργο του Δημήτρη Ψαθά ξαναζωντανεύει στη σύγχρονη Αθήνα. Πρωταγωνιστούν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. (Ελλάδα, 2010, 84′)

Ξένες ταινίες

«Απρόσμενος έρωτας», ΕΡΤ3 22:30

Στα 57 της, η Ζαν είναι μια ντροπαλή και διακριτική γυναίκα, υψηλό στέλεχος μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Οταν η εταιρεία της την αναγκάζει να βγει σε πρόωρη σύνταξη, η Ζαν ερωτεύεται εντελώς απρόσμενα τον 35χρόνο Πασκάλ, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στον κοινωνικό και οικογενειακό της περίγυρο. Μπορεί τελικά η Ζαν να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στη ζωή και στον έρωτα; Πρωταγωνιστούν οι Ludmila Mikael, Eric Caravaca, Magali Woch, Jean-Yves Chatelais. (Γαλλία, 2015, 90)

«Captain Phillips», ANT1 24:00

Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς είναι ικανότατος καπετάνιος, υπεύθυνος, μεθοδικός και μάλλον άτυχος, καθώς το 2009 του έμελλε να έρθει αντιμέτωπος με πραγματικούς πειρατές στα ανοικτά της Σομαλίας, με το εμπορικό πλοίο «Maersk Alabama». Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον Κάπτεν Φίλιπς και τον σομαλό ομόλογό του, που τον κρατάει όμηρο. Ενας πυκνός ιστός υφαίνεται ανάμεσα στους δύο αντιπάλους που προέρχονται από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, αλλά τελικά εξυπηρετούν το ίδιο σκληρό σύστημα. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς, Μπαρχάντ Αμπντι, Φαϊζάλ Αχμεντ, Μπαρχάντ Αμπντιραχμάν, Μαχάτ Μ. Αλι. (ΗΠΑ, 2013, 134′)