Ενηµερωτική εκποµπή

«360ο», ALPHA 00:10

Υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα όπου αισθάνεσαι πως ο χρόνος έχει σταματήσει. Είναι το απομονωμένο χωριό Ολυμπος, στο βόρειο μέρος της Καρπάθου, χτισμένο ανάμεσα σε δύο βουνά. Εκεί, μπορείς να ζήσεις στην καθημερινότητα παραδόσεις και έθιμα αιώνων, να συναντήσεις απαράβατους ακόμα και σήμερα κανόνες ηθικής και δικαίου, και να αντικρίσεις τις περήφανες και δυνατές Ολυμπίτισσες, τις γυναίκες της τελευταίας, ίσως, μητριαρχικής κοινωνίας της Ευρώπης. Σήμερα οι «360°» συναντούν τις γυναίκες που δίνουν έναν σκληρό, καθημερινό αγώνα επιβίωσης σε έναν τόπο που ερημώνει.

Ξένες ταινίες

«Το τελευταίο οχυρό», ΣΚΑΪ 21:00

Η ένδοξη καριέρα του στρατηγού Γιουτζίν Ιργουιν λήγει άδοξα όταν περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε φυλάκιση στο Κάστρο, μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εκεί ο Ιργουιν έρχεται σε σύγκρουση με τον συνταγματάρχη Γουίντερ, διοικητή της φυλακής, που χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους επιτήρησης των κρατουμένων και δεν διστάζει να φτάσει μέχρι και στην αφαίρεση της ζωής, όποτε το κρίνει αναγκαίο. Πρωαταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μαρκ Ράφαλο. (ΗΠΑ, 2001, 131′)

 

«Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις στην Αγρια Δύση», STAR 23:00

Ο Aλμπερτ, ένας δειλός αγρότης, επιθυμεί όσο τίποτε άλλο στη ζωή του να του δοθεί η ευκαιρία να φύγει μακριά από την πολεμόχαρη Δύση. Η κοπέλα του Λουίζ τον εγκαταλείπει για κάποιον πλούσιο και εκείνος απελπίζεται. Η άφιξη στην πόλη της εντυπωσιακής και δυναμικής Aννας θα αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του Aλμπερτ. Κανείς όμως δεν φαντάζεται πως η Aννα είναι σύζυγος του αδίστακτου – και καταζητούμενου – πιστολά Κλιντς. Τελικά υπάρχουν 1.000 τρόποι για να πεθάνεις στη Δύση και ο Αλμπερτ επέλεξε τον χειρότερο. Πρωταγωνιστούν οι Λίαμ Νίσον, Σαρλίζ Θερόν, Αμάντα Σέιφριντ, Σεθ Μακ Φάρλαν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζιοβάνι Ριμπίσι. (ΗΠΑ, 2014, 111′)