Μαρτίνς: «Οδηγός μας το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε στην συνέντευξη Τύπου πως θέλει η ομάδα του να πιάσει απόδοση ανάλογη με εκείνη στο δεύτερο ημίχρονο του πρόσφατου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μαρτίνς: «Οδηγός μας το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε στην συνέντευξη Τύπου πως θέλει η ομάδα του να πιάσει απόδοση ανάλογη με εκείνη στο δεύτερο ημίχρονο του πρόσφατου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε αυτά που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (21/2, 22:00) στον επαναληπτικό του Κιέβου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League επί της Ντιναμό, αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε, είπε ότι η εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημιχρόνου με την ΑΕΚ αποτελεί οδηγό για την ομάδα του. Παράλληλα δήλωσε οτι πιστεύει απόλυτα στην πρόκριση της ομάδας του και συμπλήρωσε ότι άπαντες οι παίκτες του είναι σίγουροι για τις δυνατότητες που έχει ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρτίνς 

Είναι οδηγός για τον Ολυμπιακό το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ ενόψει της ρεβάνς; Κι επίσης, γιατί αποφασίσατε να μην κάνετε προπόνηση στο Ολιμπίσκι;: Πρέπει να επαναλάβουμε την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ. Ημασταν μία ομάδα ολοκληρωμένη, με χαρακτήρα και προσωπικότητα και ήταν ένα ημίχρονο που διαχειριστήκαμε τέλεια, έχοντας τον έλεγχο στο δικό μας χέρι και παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Θα αποτελέσει έναν οδηγό το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ και θα ήταν χρήσιμο για εμάς να το επαναλάβουμε. Από τον Ιανουάριο και μετά η ομάδα μας παίζει κάθε τρεις μέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες χρειάζονται 48 ώρες για την αποθεραπεία τους και αυτό έπρεπε να γίνει. Επιλέξαμε να γίνει η προπόνηση στην Ελλάδ για να τους δώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω και να δουλέψουμε θέματα στρατηγικής για τον αυριανό αγώνα.

Επρεπε να μιλήσουμε, να κάνουμε τα σχέδιά μας και να σχεδιάσουμε την τακτική μας για αύριο. Αυτό έπρεπε να γίνει ιδιαιτέρως και στις δικές μας εγκαταστάσεις. Δεν θέλαμε να αποκαλυφθούν τα πλάνα μας για αύριο. Επίσης, θέλαμε να είμαστε και πιο ξεκούραστοι. Εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο που είχαμε εκεί, για να διαχειριστούμε μεταξύ άλλων καλύτερα τον χρόνο που είχαμε για την αποθεραπεία.

Για το τι εμπόδισε τον Ολυμπιακό να πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι: «Εχουμε ήδη μιλήσει για το πρώτο παιχνίδι. Εχουμε κάνει την ανάλυσή μας και έχουμε συζητήσει γι’ αυτό. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε πάλι στο πρώτο παιχνίδι. Πλέον, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δεύτερο παιχνίδι».

Για το αν θα πρέπει να περιμένουμε έναν επιθετικό Ολυμπιακό αύριο: «Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, σε μία διοργάνωση που όλα τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα. Την προηγούμενη Πέμπτη μόνο τρεις ομάδες κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα τους. Πολλές δυνατές ομάδες δεν κατάφεραν επίσης να κερδίσουν εκτός έδρας. Όπως η Αρσεναλ. Εχει πολλές δυσκολίες η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά η μία ομάδα την άλλη. Θα είναι μοιρασμένο το παιχνίδι, όπως και το πρώτο που έγινε στο Καραϊσκάκη. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου παιχνιδιού παίξαμε πολύ καλά. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Είμαστε έτοιμοι και σίγουροι για την ομάδα μας».

Για τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στο Κίεβο ότι θα αποχωρούσε από τον πάγκο του Ολυμπιακού σε περίπτωση που οι Ερυθρόλευκοι δεν κέρδιζαν την ΑΕΚ: «Μην ανησυχείτε για μένα. Είμαι καλά και δουλεύουμε για το αυριανό παιχνίδι. Δεν ασχολούμαι με φήμες. Πιστεύω στη δουλειά μου, πιστεύω στην ποιότητα της ομάδας μας. Εχουμε μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Οτιδήποτε άλλο δεν μας απασχολεί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου».

Έχετε στο μυαλό σας μία πιο επιθετική διάταξη σε σχέση με αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα;: Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Παίζουμε συνήθως με τέσσερις επιθετικούς και με τους ακραίους της άμυνας να ενισχύουν την ομάδα σε επιθετικά συστήματα. Αυτό θα επαναλάβουμε. Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αύριο είναι ότι θα δούμε πολλές διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να προσαρμόσουν την τακτική τους στο ματς. Είδαμε πολλές φορές ότι όταν αλλάζαμε κάτι στην τακτική μας στο πρώτο παιχνίδι, ο αντίπαλος προσπαθούσε να διορθώσει την τακτική του. Το ίδιο κάναμε κι εμείς. Είμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο. Είμαστε καλύτερα γνώριμοι και για αυτό θα γίνει ένα καλό ματς με πλούσιες εναλλαγές σε σχέση με την τακτική».

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr