Στην Ελλάδα των Αναστόπουλων, Μάνων και άλλων ειδικών… δυνάμεων η ΟΔΚΕ αποθέωσε την διαιτησία στον ημιτελικό του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον ημιτελικό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Στην Ισπανία από ότι φαίνεται δεν είναι και τόσο… Έλληνες και τα πράγματα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Η Ένωση Διατητων των Ίβηρων λοιπόν καταδίκασε την διαιτησία του Ρεαλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa Del Rey τονίζοντας ότι αναγνωρίζουν την κάκιστη εικόνα των Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1) Αναγνωρίζουμε τα σημαντικά λάθη στο τέλος του αγώνα.

2) Αποδεχόμαστε τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η ACB γι’ αυτά τα λάθη.

3) Μεταφέρουμε στην ACB την απόλυτη πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στην προπόνησή μας, μέσα στη σεζόν, για να έχουμε τις καλύτερες διαιτησίες.

4) Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο σύνολο των διαιτητών».

«Είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι κάνουν κάποια λάθη που τους επηρεάζουν. Παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε πάντα να τα αποφεύγουμε μέσω της δουλειά μας. Ευχόμαστε να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο με την τελευταία φάση, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το μπάσκετ»

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Ρεάλ με επιστολή της ζήτησε την αποβολή ή την εξαίρεση των διαιτητών του τελικού από τα επόμενα παιχνίδια της. Στα χνάρια… του Ολυμπιακού συνεχίζουν οι Μαδριλένοι οι οποίοι μετά την επιθυμία τους να αποχωρήσουν από την ACB, απαίτησαν την αποβολή των τριών διαιτητών του τελικού. Συγκεκριμένα Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρσία, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεζ Πέρεζ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ είναι ανεπιθύμητοι από τη Ρεάλ η οποία ζήτησε την τιμωρία τους ή την οριστική εξαίρεσή από τους δικούς της αγώνες.