Πρωτάθλημα Super League: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ      

ΕΡΤ1, 19.00

 

Μαγειρική εκπομπή

«Kitchen lab»

ALPHA, 16.50

Σήμερα ο Ακης παρουσιάζει τρεις παραδοσιακές συνταγές και μας ταξιδεύει, μέσα από αυτές, από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη. Αρχικά μαγειρεύει λαχανιά, παραδοσιακό πιάτο της Θράκης με χοιρινό κρέας και λάχανο. Βράζει το κρέας στη χύτρα μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει, έπειτα προσθέτει το λάχανο και σε μία ώρα σερβίρει το φαγητό. Το μενού συνεχίζεται με χειροποίητα κρητικά σκιουφιχτά. Ο Ακης φτιάχνει πρώτα τη ζύμη και μας δείχνει πώς να πλάσουμε τα ζυμαρικά ώστε να πάρουν το σωστό σχήμα. Επειτα προτείνει δύο τρόπους για το μαγείρεμά τους. Για γλυκό φτιάχνει μουστοκούλουρα με πετιμέζι.

 

Ξένη σειρά

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»

ΕΡΤ2, 20.00

Ενας άντρας δολοφονείται στο «Star Room», ένα διάσημο κλαμπ. Ο Μέρντοχ, η Ογκντεν και ο Μπράκενριντ ανακαλύπτουν ότι ο Κράμπτρι ήταν παρών τη συγκεκριμένη βραδιά, καθώς συνδέεται με μία από τις χορεύτριες. Ο Μέρντοχ και ο Μπράκενριντ ταξιδεύουν στο Μπάφαλο για να μάθουν την ταυτότητα του θύματος.

Ταινία κινουμένων σχεδίων

«Η εποχή των παγετώνων, 4: Ο χορός των ηπείρων»

STAR, 21.00

Η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας σεισμική δραστηριότητα τέτοιου μεγέθους, λες και η Μητέρα Φύση αποφάσισε να ανακαινίσει ή να αφανίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Η κίνηση των ηπείρων ωθεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα. Ο Μάνι υπόσχεται στην Ελι ότι θα γυρίσει πίσω, αλλά δεν γνωρίζει πώς θα το καταφέρει. Χρησιμοποιώντας το παγόβουνό τους ως προχειροφτιαγμένο καράβι, το τρίο ξεκινά μια επική θαλάσσια περιπέτεια, που θα τους οδηγήσει σε ηρωικές πράξεις, πέρα από κάθε προηγούμενο. (HΠΑ, 2012, 77′)