Τη δική τους εκδοχή για επισφαλή δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, ύψους 134 εκατομμυρίων ευρώ, καλούνται να δώσουν ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, 13 πρόσωπα – μεταξύ των οποίων ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Μηλιάκος, μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας, καθώς και βασικοί μέτοχοι της δανειολήπτριας εταιρείας.

Οι κλήσεις σε απολογία αφορούν δάνεια που χορηγήθηκαν κατά την περίοδο 2002-2005, προς την εταιρεία εσωρούχων – ενδυμάτων SEX FORM, η οποία πτώχευσε το 2008. Τις απευθύνει ο ανακριτής Διαφθοράς Σωτήρης Τσουβαλάς, για τα αδικήματα, κατά περίπτωση: απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, άμεση συνέργεια σε αυτό, και ηθική αυτουργία στην απιστία.

Η έρευνα για τα δάνεια της ΑΤΕ ξεκίνησε το 2015, όταν ο τότε υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης είχε στείλει πόρισμα «φωτιά» της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, προς διερεύνηση στις εισαγγελικές αρχές.

Βάσει των στοιχείων αυτών, η ζημία της ΑΤΕ από τα «θαλασσοδάνεια» κατά την περίοδο 2000-2012 υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ. Τα δάνεια είχε θέσει τότε στο μικροσκόπιο και η Τράπεζα της Ελλάδος. Στο πόρισμα της, συγκεκριμένα, για τη SEX FORM, εντοπίζονται κραυγαλέες παρατυπίες ως προς τη διαδικασία χορηγήσεων προς την εταιρεία αλλά και αδυναμία προσδιορισμού του που κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού από τους μετόχους.