Ελληνικές ταινίες

«The bachelor 2»

ALPHA, 22.10

Eνας φίλος από τα παλιά ετοιμάζεται να παντρευτεί και μια νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει για τους ήρωες της ταινίας, την οποία δεν αφήνουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: O γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Ηλίας Μελέτης, Βασιλική Τρουφάκου. (Ελλάδα, 2017, 90′)

«Park»

ΕΡΤ2, 23.45

Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια στήνοντας παιχνίδια – βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων – και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχου η οποία της χάρισε μεταξύ άλλων το Βραβείο Νέων Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Κίτσος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ενούκι Γκβενετάτζε, Λένα Κιτσοπούλου.

Ξένη ταινία

«Interstellar»

STAR, 23.15

Καθώς μια ολοένα εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν, παρ’ όλα αυτά αναλαμβάνουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στον χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κέιν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μάθιου ΜακΚόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Κέισι Αφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ, Τζον Λίθγκοου, Τόφερ Γκρέις, Ελεν Μπέρστιν, Μπιλ Εργουιν, Μακένζι Φόι, Ντέιβιντ Γκιάσι. (ΗΠΑ/Αγγλία, 2014, 158′)