Για «αθεμελίωτες κατηγορίες» και «βιαστικά συμπεράσματα» κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τονίζει ότι καμία ολιγωρία και καμία καθυστέρηση δεν υπήρξε εκ μέρους της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά το χειρισμό της υπόθεσης για την επίθεση σε βάρος του διαιτητή Θ. Τζήλου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που η Ενωση εξέδωσε με αφορμή ρεπορτάζ σε ηλεκτρονική σελίδα, αναφέρεται ότι:

«Σε πρόσφατη ανάρτηση ρεπορτάζ ηλεκτρονικής σελίδας αθλητικού περιεχομένου, το οποίο αναπαρήχθη και σε καθημερινές εφημερίδες, έγινε ονομαστική αναφορά στην Πρόεδρο Πρωτοδικών Λάρισας και της καταλογίστηκε ότι σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος διαιτητή ποδοσφαίρου, ενώ της παραδόθηκε εγκαίρως η σχετική δικογραφία, αυτή ολιγώρησε  και για δεκαεπτά ημέρες δεν την ανέθεσε σε ανακριτή, με συνέπεια ένας κατηγορούμενος να διαφύγει στο εξωτερικό. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι η συγκεκριμένη δικογραφία διαβιβάστηκε από την Ασφάλειας Λάρισας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 25.1.2019. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη στις 28.1.2019 παραγγέλνοντας κύρια ανάκριση και την επόμενη ημέρα διαβίβασε τη δικογραφία στην Πρόεδρο Πρωτοδικών Λάρισας. Την 1.2.2019, μέσα σε 3 ημέρες, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Λάρισας χρέωσε την υπόθεση σε Τακτικό Ανακριτή. Καμία ολιγωρία δηλαδή και καμία καθυστέρηση.

»Οι αθεμελίωτες κατηγορίες και τα βιαστικά συμπεράσματα δημοσιογράφων που κάνουν μάλιστα ονομαστική αναφορά σε δικαστικούς λειτουργούς και η ευκολία με την οποία άλλοι συνάδελφοί τους αναπαράγουν τέτοιες «ειδήσεις», αφενός υπονομεύουν ηθελημένα ή όχι τους θεσμούς, συκοφαντούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό ανθρώπουςκαι αφετέρου διαψεύδουν την προσδοκία που εξέφρασε πρόσφατα η ΕΣΗΕΑ  με αφορμή την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον τύπο, περί «πρώτιστου καθήκοντος των δημοσιογράφων να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες δεοντολογίας προς όφελος της ενημέρωσης των πολιτών και της δημοκρατίας».