Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 στον εκτός έδρας αγώνα του με την Λαμία για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου και είναι φυσικά το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς υπάρχει η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Το παιχνίδι των πειραιωτών στην Λαμία εξελίχθηκε σε παράσταση του Φράνκο Σολδάνο, καθώς ο Αργεντίνος σέντερ φορ της ομάδας του λιμανιού εντυπωσίασε με την απόδοση του. Πέτυχε ένα γκολ ενώ είχε και δύο ασίστ, αποδεικνύοντας πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά για τους ερυθρόλευκους.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχε και ο Ντίας, ο οποίος είναι (όπως και ο Σολδάνο) μεταγραφή του Ιανουαρίου για τους πειραιώτες. Από την άλλη πλευρά βέβαια έγιναν και λάθη από την άμυνα των ερυθρόλευκων, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.

Δεν χωρά πάντως αμφιβολία πως ο Φράνκο Σολδάνο έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνιση του, παρουσιάζοντας μια εξαιρετική εικόνα αναφορικά με το τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Τα έκανε όλα λοιπόν ο λατινοαμερικάνος φορ, με τον Μαρτίνς δίνει την ευκαιρία στον 24χρονο φορ να παίξει στην βασική εντεκάδα. Και ο Σολδάνο δικαίωσε τον προπονητή του, καθώς πέτυχε ένα γκολ ενώ είχε και δύο ασίστ. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού;

Ο Πορτογάλος προπονητής λοιπόν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον =Σολδάνο, αλλά είχε πολλά παράπονα από την αμυντική του γραμμή. Στο πρώτο γκολ της Λαμίας είχε κάνει μεγάλο λάθος ο Χουτεσιώτης, ενώ το δεύτερο είναι αυτογκόλ του Μπουχαλάκη.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Φράνκο Σολδάνο ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, αλλά το «χρυσό βατόμουρο» πηγαίνει στον διαιτητή Σκουλά. Ο ρέφερι έχασε πολλές φάσεις και έκανε εύκολα λάθη, παρότι ήταν κοντά στις φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο μετέτρεψε σε άουτ, δύο κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, σε φάσεις που είχαν διώξει πεντακάθαρα παίκτες της Λαμίας. Αφησε το σκληρό μαρκάρισμα των γηπεδούχων και γενικά ήταν… αλλού.