Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πως είναι η ομάδα που παίζει (με διαφορά μάλιστα) το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και φροντίζει σε κάθε ματς να είναι και καλύτερος. Να βάζει νέα στοιχεία στο ρεπερτόριο, να δίνει μοναδικές παραστάσεις γεμάτες ποδοσφαιρική μαγεία. Οι πειραιώτες έδωσαν ένα νέο σόου και απέναντι στην Λάρισα επικρατώντας πολύ εύκολα με 4-0, έχοντας πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Με ηγέτη τον τεράστιο Φορτούνη που πέτυχε τρία γκολ. Με τους «μαέστρους Νάτχο και Γκιγιέρμε να δίνουν τον ρυθμό και τις ασίστ. Με τον Γιώργο Μασούρα να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά με την φανέλα του Ολυμπιακού και με τον Ποντένσε να κάνει τα… κόλπα του.

Λίγη ώρα μετά τα όσα τραγελαφικά έγιναν στην Τούμπα με τα ανύπαρκτα πέναλτι που έδινε ο Φωτιάδης υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έδινε μια ηχηρή απάντηση για την δική του θεώρηση περί ποδοσφαίρου. Με τέσσερα γκολ, δοκάρι, ευκαιρίες, μαγικούς συνδυασμούς. Με ποδόσφαιρο το οποίο παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοι του, ο ένας μετά τον άλλο.

Και τι δεν έκαναν οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη. Τα έκαναν όλα και μάλιστα έδειξαν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πως ήταν αποφασισμένοι να πατήσουν το… γκάζι. Κι όταν ο Ολυμπιακός αποφασίζει να πατήσει «γκάζι» δεν μπορεί να τον σταματήσει καμιά ομάδα στην Ελλάδα. Κι ενώ στον αγωνιστικό χώρο οι ερυθρόλευκοι «κεντούσαν», στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για την απόδοση του Ολυμπιακού.

«Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», τραγοουδούσαν οι οπαδοί των ερυθρόλευκων κι έχουν να λένε για την ποιότητα του θεάματος που παρακολούθησαν και στο παιχνίδι απέναντι στην Λάρισα. Και είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν σε εντυπωσιακούς ρυθμούς. Με πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, με ρυθμό και ένταση που δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν οι παίκτες της Λάρισας.

Και τι δεν είχε ο Ολυμπιακός στο ματς απέναντι στην θεσσαλική ομάδα. Ξεκινώντας το ματς μ’ ένα «σφυροκόπημα» της εστίας των Θεσσαλών με προφανή στόχο να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με εντυπωσιακό τρόπο όπως ακριβώς τους είχε ζητήσει ο προπονητής τους. Και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας τους.

Χάθηκε η μπάλα στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πετύχει τρία γκολ. Με καλή κυκλοφορία μπάλας και τον Νάτχο να δίνει εξαιρετική πάσα στον Μασούρα για το 1-0 μόλις στο όγδοο λεπτό. Τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Πειραιά από την στιγμή που ο νεαρός εξτρέμ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή, με τον Ολυμπιακό να «κρύβει» την μπάλα. Γκιγιέρμε και Νάτχο έδιναν τον τόνο από τον άξονα, ο Φορτούνης έκανε άνω κάτω την άμυνα της Λάρισας και με δύο δικά του γκολ (15′ πέναλτι, 44′) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι ερυθρόλευκοι έστησαν έναν εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό «καμβά» στο χορτάρι του Καραϊσκάκη και επιβεβαίωσαν με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, πως είναι με διαφορά η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχοντας κόντρα όλες τις… εξυγιαντικές δυνάμεις.

Δοκάρι του Μασούρα και τρίτο γκολ του Φορτούνη

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-0. Είχαν βέβαια κι άλλες ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Και το ίδιο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μασούρα να έχει δοκάρι μετά από εξαιρετικό τακουνάκι του Γκιγιέρμε. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Φορτούνη στο 75′, με τον Ανδρούτσο να κάνει ωραία κάθετη πάσα και τον διεθνή μέσο να κάνει το 4-0.

Ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε και με την εμφάνιση του απέναντι στην Λάρισα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ότι είναι η ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και πως θα παλέψει μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Νάτχο (61′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Ποντένσε (50′ Λάζαρος), Μασούρας, Γκερέρο (65′ Χασάν).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (84′ Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλισάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Σικαούκα (58′ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίφκοβιτς (46′ Ζίζιτς).