Την οργή των ποδοσφαιριστών, αλλά και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού προκάλεσε η απόφαση του Ιωάννη Παπαδόπουλου να μην δώσει πέναλτι στο τράβηγμα του Ζίζιτς πάνω στον Μακέντα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ.

Ο πρωταγωνιστής της φάσης, Φεντερίκο Μακέντα, μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για τη συγκεκριμένη φάση και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει πέναλτι. «Ήταν 100% πέναλτι. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όταν ο Κουλιμπαλί έκανε την προσπάθεια, «μάντεψα» που μπορεί να πάει η μπάλα και δεν μπορούσα να προχωρήσω, γιατί κάποιος με κρατούσε από πίσω. Δεν κοίταξα πίσω μου, όμως μπορώ να σου πως ότι ήταν 100% πέναλτι».

Ο Ιταλός πάντως επισήμανε ότι οι Πράσινοι δεν θα πρέπει να σταθούν στην εν λόγω φάση, αλλά να δουλέψουν σκληρά για να παρουσιαστούν καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια.

«Πάντως κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτή τη φάση, γιατί έπρεπε να «καθαρίσουμε» νωρίτερα το παιχνίδι και δεν έπρεπε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη διαδικασία. Όμως έγινε και είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Ξέρουμε ότι πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας και να δουλέψουμε πιο σκληρά, για να διαχειριστούμε καλύτερα παρόμοιες καταστάσεις. Πρέπει να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό στις νίκες», κατέληξε.