Παραδίδεται αύριο, Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, σε κυκλοφορία η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη στο σύνολό της.

Σε ένα μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, θα γίνει το αποφασιστικό βήμα, με την παράδοση σε χρήση της ηλεκτροκίνησης και της σηματοδότησης της γραμμής στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός.

Μέχρι τότε, τα τρένα που θα σφυρίζουν στη νέα γραμμή θα είναι ντιζελοκίνητα, ενώ στο τέλος Φεβρουαρίου το δρομολόγιο θα γίνεται πια χωρίς τη χρονοβόρα αλλαγή μηχανής, που μέχρι σήμερα κάνει απροσδιόριστη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Με την ολοκλήρωση από την ΕΡΓΟΣΕ και του τελευταίου υποτμήματος «Αγγείες-Δομοκός», μήκους 21 χλμ., της γραμμής από το Λιανοκλάδι ως το Δομοκό, ολοκληρώνεται το εμβληματικό έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της νέας γραμμής, όπως ανακοινώνει η ΕΡΓΟΣΕ, αύριο στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί ειδικό δρομολόγιο στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της νέας Γραμμής.

Στο τρένο που θα δρομολογηθεί, θα επιβαίνει ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αθανάσιος Βούρδας, καθώς και οι διοικήσεις των φορέων του Σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τμήμα που παραδίδεται από αύριο σε κυκλοφορία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Εκκάρας Δομοκού, βρίσκεται η νέα τοξωτή – μεταλλική και σεισμικά μονωμένη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.