Το εμπόδιο του Ράφα Ναδάλ αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τον Στέφανο Τσιτσιπά που ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-0) σε 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα στην «Rod Laver Arena» και έτσι μπήκε τέλος στην ξέφρενη πορεία του 20χρονου τενίστα στο Australian Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε στο πλευρό του την ένθερμη συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων που βρέθηκαν μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο στη Μελβούρνη.

Ο Ισπανός Νο 2 στην κατάταξη ήταν ασυναγώνιστος και δεν έχασε ούτε σήμερα σετ, φτάνοντας για έκτο σερί παιχνίδι στη διοργάνωση σε νίκη με 3-0 σετ. Πλέον θα περιμένει τον αυριανό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Πουίγ για να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό όπου θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Ο αγώνας

Το ματς ξεκίνησε με τους δύο αθλητές να κρατούν τα σερβίς τους αρχικά ωστόσο στο τρίτο game ήρθε και το πρώτο break από τον Ναδάλ που πήρε και το πρώτο μεγάλο προβάδισμα στον αγώνα. Στο έβδομο σετ ο Ισπανός έκανε και το δεύτερο break και πλέον σέρβιρε για το 1-0 όπως και έγινε.

Στο δεύτερο σετ ουσιαστικά κρίθηκαν όλα. Ο Τσιτσιπάς εκμεταλλευόταν το σερβίς του και οι δυο τους πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι και το ένατο game. Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής δέχθηκε break από τον Ισπανό και ουσιαστικά ο Ναδάλ «αγκάλιασε» και το δεύτερο σετ, το οποίο εξασφάλισε στο επόμενο game που σέρβιρε εκείνος, τελειώνοντας με 6-4.

Με την ψυχολογία στα τάρταρα όπως αποδείχτηκε, το τρίτο σετ ήταν τυπική διαδικασία και ο Ναδάλ έφτασε με σχετική άνεση στο 3-0 παίρνοντας και τα 6 game.

Με την ψυχολογία στα τάρταρα όπως αποδείχτηκε, το τρίτο σετ ήταν τυπική διαδικασία και ο Ναδάλ έφτασε με σχετική άνεση στο 3-0 παίρνοντας και τα 6 game. Έτσι ο Ναδάλ προκρίθηκε για πέμπτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Australian Open και θα επιδιώξει να το κατακτήσει για δεύτερη φορά, μετά το 2009 ενώ έχει χάσει στους τελικούς του 2012, του 2014 και του 2017.

Τα στατιστικά του αγώνα: