Η  ίδια εταιρεία  που εκπροσωπεί  και …πάροχο ηλεκτρικής  ενέργειας πουλά στην ΕΛ.ΑΣ και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης από  τηλεοράσεις και κλιματιστικά μέχρι  μελάνια για εκτυπωτές, μεταλλικές επιγραφές, χαλκοσωλήνες, ομπρέλες αλλά και κώνους σήμανσης και  …καπάκια τουαλέτας! Πολλά από αυτά σε μάλλον υπερβολικές   τιμές…

Μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν για  πολλές από τις προμήθειες της ΕΛ.ΑΣ στη συνέχεια των διαμαρτυριών πολλών αστυνομικών για άσκοπα έξοδα των επιτελών της Κατεχάκη. Αρχικά λοιπόν αναδείχθηκε ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ  πλήρωσε, τον περασμένο Νοέμβριο, 496 ευρώ  για την αγορά  τεσσάρων ομπρελών  που θα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση βροχής η υπουργός και η υφυπουργός Δημόσιας Τάξης. Κι όλα αυτά ενώ σε όλες σχεδόν τις  υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ  υπάρχουν δραματικές ελλείψεις από εξοπλισμό, γραφική ύλη και οι διωκτικές αρχές υποφέρουν από την έλλειψη χρημάτων. Σχετική ερώτηση προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κυρία Ολγα Γεροβασίλη και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, η υπόθεση αυτή της αγοράς των ομπρελών σε τιμή περίπου 125 ευρω  η κάθε μία, έχει άγνωστες πλευρές και περαιτέρω ενδιαφέρον. Καθότι , όπως προκύπτει από τις σχετικές δημόσιες καταγραφές και τις αναρτήσεις στο «Διαύγεια», ως  προμηθεύτρια των «χρυσών» ομπρελών εμφανίζεται μια εταιρεία που έχει καταλήξει, τα τελευταία χρόνια,  σε  μόνιμο «παντοπώλη» της ΕΛ.ΑΣ . Η συγκεκριμένη  πουλά ηλεκτρονικό εξοπλισμό, είδη κιγκαλερίας , μηχανολογικό υλικό , αναλώσιμα, μηχανές μέτρησης  χρημάτων, είδη σήμανσης δρόμων μέχρι και είδη υγιεινής!

Τις ίδιες ημέρες που έγινε η προμήθεια των πολυσυζητημένων ομπρελών, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε παραγγείλει από την ίδια εταιρεία τρεις έγχρωμες τηλεοράσεις για  το γραφείο της κυρίας Παπακώστα, ένα τηλεκοντρόλ κλιματιστικού, αλλά και 40 ακουστικά  για το  κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ όπως και 12 αλκαλικές μπαταρίες! Ακόμη τις ίδιες ημέρες από την ίδια πάλι εταιρεία η ΕΛ.ΑΣ αγόρασε σωλήνες  για αποχέτευση, καλώδια, πλαίσια αλουμινίου αλλά  και μονωτικές ταινίες. Για να κλείσει ο κύκλος της ποικιλίας των προϊόντων μ έναν μόνο προμηθευτή στην ΕΛ.ΑΣ με την περιώνυμη «κρίσιμη» προμήθεια-στις 21 Νοεμβρίου 2018-  δύο καπακιών τουαλέτας κόστους 90 ευρώ.

Τα ερωτήματα μεγεθύνονται   μετά την διαπίστωση ότι ο εν λόγω προμηθευτής δεν έχει οποιοδήποτε κατάστημα με τα εν λόγω προϊόντα. Στη διεύθυνση (σε πάροδο της λεωφόρου Συγγρού) που εμφανίζεται στα έγγραφα   του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ως έδρα του προμηθευτή, υπάρχει γραφείο παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας που εκπροσωπεί  ο ίδιος επιχειρηματίας,

«Το Βήμα» επικοινώνησε με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που χειρίζονται αυτές τις προμήθειες που ανέφεραν ότι  «για τις σχετικές διαδικασίες αγοράς των προϊόντων ακολουθούνται νόμιμες διαδικασίες. Υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο κι οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να δώσουν προτάσεις σε πέντε ημέρες. Υπάρχει επιτροπή που προχωρά σε αυτές τις επιλογές ».

Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται  γιατί υπάρχει επιλογή μονίμως του ίδιου προμηθευτή κι αν υπάρχουν τα  περιθώρια (σσ: όπως έχει διαπιστωθεί ότι συμβαίνει και σε άλλες προμήθειες, όπως στη σίτιση των προσφύγων) να εμφανισθεί άλλος ενδιαφερόμενος. Σε  προσπάθεια επικοινωνίας με τον εν λόγω  επιχειρηματία,  για σχετικές αποσαφηνίσεις,  δεν υπήρξε απόκριση.