Ο ΠΑΟΚ κατέφερε να περάσει από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 3-0, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να διατηρεί την διαφορά των οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό, που είχε νικήσει νωρίτερα με 2-0 στην Λιβαδειά. Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε μια πολύτιμη νίκη που την «χρωστάει» σε μεγάλο βαθμό στον τερματοφύλακα του, καθώς ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κράτησε «όρθιο» τον ΠΑΟΚ στο πολύ δύσκολο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του.

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είπε «όχι» σε πολλές περιπτώσεις στους παίκτες του Αστέρα και δεν χωρά αμφιβολία πως χωρίς τον Πασχαλάκη ο ΠΑΟΚ θα βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση. Σ’ ένα παιχνίδι που η απουσία του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από την επίθεση των φιλοξενούμενων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η ουσία για τους φιλοξενούμενους είναι ότι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μια νίκη σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν «γεμάτη» από Αστέρα Τρίπολης καθώς οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως σε κάθε εκατοστό του γηπέδου. Ήταν η ομάδα που κέρδισε όλες σχεδόν τις προσωπικές μονομαχίες, ήταν η ομάδα που κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα και το κυριότερο, ήταν η ομάδα που έβρισκε διαδρόμους για να απειλήσει συνεχώς την εστία του ΠΑΟΚ.

Κι όλα αυτά σ’ ένα διάστημα που ο δικέφαλος του Βορρά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής αλλά και στα μετόπισθεν. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος πως οι Αρκάδες έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που έμοιαζε «πελαγωμένος».

Κι όσο για την απουσία του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς; Κάτι παραπάνω από εμφανής στην επίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, καθώς ο δικέφαλος του Βορρά έχασε τον παίκτη που ήταν σημείο αναφοράς στην γραμμή κρούσης.

Τον έσωσε ο Πασχαλάκης στο πρώτο μέρος

Όπως προαναφέραμε ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ότι ήθελε απέναντι στον πολύ κουρασμένο ΠΑΟΚ, «πληγώνοντας» συνεχώς την άμυνα των φιλοξενούμενων με κόντρες. Και οι Αρκάδες είχαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μέρος (μεταξύ αυτών δοκάρι του Ιγκλέσιας και τετ α τετ του Καλτσά) αλλά ο Πασχαλάκης έσωσε την ομάδα του.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έπαιξε μόνος του τον Αστέρα και κράτησε το μηδέν στο πρώτο μέρος με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Οι Αρκάδες έκαναν ότι ήθελαν απειλώντας συνεχώς και με τον Μανιά αλλά και με τον Τσιλιανίδη, χωρίς όμως να καταφέρουν να νικήσουν τον Πασχαλάκη.

Από την άλλη πλευρά ο δικέφαλος του Βορρά είχε την φάση του 19’ με τον Μπίσεσβαρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ. Ήταν μια πολύ δύσκολη φάση, από αυτές που χαρακτηρίζονται οριακές με το τηλεοπτικό ριπλέι να δείχνει ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν ήταν οφσάιντ. Ήταν πάντως μια πολύ δύσκολη φάση για τον βοηθό.

Δύο γκολ σε τρία λεπτά για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο

Ο Αστέρας έχασε ένα… τσουβάλι γκολ στο πρώτο ημίχρονο και όταν μια ομάδα δεν καταφέρνει να σκοράρει μετά από τόσες ευκαιρίες, το πιο πιθανό είναι να το πληρώσει. Κι αυτό ακριβώς έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα σε διάστημα τριών λεπτών. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με δύο γκολ (65’ και 68’) να «κλειδώσει» τη νίκη σ’ ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος του έχασε τα… άχαστα.

Ο Βιεϊρίνια ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 65’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σε φάση που ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Παπαδόπουλος είχε λανθασμένη αντίδραση και φέρει ευθύνη. Τρία λεπτά αργότερα ο δικέφαλος του Βορρά έβγαλε κόντρα και ο Μπίσεσβαρ πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μαουρίσιο, με τον Βραζιλιάνο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Κάπου εκεί τέλειωσαν όλα καθώς ο Αστέρας δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-0, καθώς στις καθυστερήσεις υπήρξε αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν στο φινάλε του ματς μια πολύ μεγάλη νίκη καθώς πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (71’ Φερνάντεθ), Κώτσιρας, Ιγκλέσιας (87’ Δουβίκας), Μουνάφο, Καλτσάς, Βαλιέντε, Τσιλιανίδης, Μανιάς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας (71’ Ελ Καντουρί), Ζαμπά (77’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (86’ Τόσκα), Ακπόμ