Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών εμφανίστηκε σήμερα ο μέχρι χθες προστατευόμενος μάρτυρας και πλέον  κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis,  καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης

Ο κ. Μανιαδάκης εμφανίστηκε ενώπιον των φυσικών του δικαστών οι οποίοι θα κρίνουν προσφυγή που έχει καταθέσει ζητώντας την άρση της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, όρος που του επιβλήθηκε  με την άσκηση  ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία.

Ο κ. Ν. Μανιαδάκης με την προσφυγή του ζητά επίση από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου να ακυρώσει τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς  οι οποίοι και ήραν το καθεστώς της προστασίας μάρτυρα στο οποίο και βρισκόταν.

Η διαδικασία αυτοπρόσωπης εμφάνισης του κατηγορουμένου κ. Μανιαδάκη  ενώπιον του Συμβουλίου διήρκησε περίπου 1 ώρα ενώ ο ίδιος παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δικαστικού Συμβουλίου ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο υπερασπιστής του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Σε ερώτηση για το αν ο κατηγορούμενος κ. Μανιαδάκης επανέλαβε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου τα όσα έχει πει περί πιέσεων που δέχτηκε προκειμένου να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis, ο κ. Μαντάς απάντησε:   «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία… Παρασχέθηκε η δυνατότητα να απαπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».