Επικύρωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με βούλευμά του, την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Νίκου Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis.

Το πρωί της Παρασκευής, ο καθηγητής εμφανίσθηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των δικαστών, καταθέτοντας υπόμνημα και διατυπώνοντας προσωπικά επί μία ώρα τα επιχειρήματα του.

Ο ίδιος είχε τονίσει στο τέλος της διαδικασίας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη: «Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια».

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την «εξαιρετική διαδικασία», εκφράζοντας την αγωνία του για το βούλευμα. Είπε χαρακτηριστικά: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας ως προς τη νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση του καθηγητή έχει καταθέσει ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλε σε βάρος του η Εισαγγελία Διαφθοράς.